Vil gjøre E18 ferdig før den skulle vært påbegynt

E18 i Aust-Agder blir trolig bygget langt tidligere enn planlagt.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Regjeringen går inn for en økning på 80 millioner kroner i år til prosjektering og andre forberedende arbeider i prosjektet E18 Tvedestrand – Arendal. Dette gir raskere framdrift i prosjekteringen enn tidligere antatt og kan dermed legge til rette for at selve utbyggingen skjer raskere og mer sammenhengende over lengre strekninger, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, i en pressemelding.

Det betyr at prosjektet i beste fall kan stå ferdig i 2018, samme år som det egentlig skulle vært byggestart.

- Statens vegvesen sier at de kan få til start i 2016 om alt går som det skal, mens det i dag ligger inne med en oppstart tidligst i 2018. Med rundt to års byggetid, er det mulig at veien står ferdig når vi opprinnelig skulle startet arbeidet, sier statssekretær Bård Hoksrud til Nettavisen

Veiprosjektet omfatter 21 kilometer firefeltsvei med en bredde mellom 20 og 23 meter. I prosjektet inngår også tre tunneler, seks større bruer, to planskilte kryss, døgnhvileplass for tunge kjøretøy og et kollektivknutepunkt med parkering. Utbyggingen er foreløpig beregnet å koste vel 4,5 milliarder kroner.

 - Regjeringen legger også opp til at flere andre større vegprosjekter skal få økte midler i år til prosjektering og andre forberedende arbeider.  Slik økning er allerede varslet for  E16 Bagn – Bjørgo i Oppland og E18 Rugtvedt – Dørdal i Telemark. Regjeringen viser med dette at den holder sine løfter om rask framdrift, sier samferdselsministeren.

Powered by Labrador CMS