Positiv til MDG

Erling Sæther er svært positiv til Miljøpartiet De Grønnes (MDG) miljøprofil.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi spurte direktøren for næringspolitikk i NHO Logistikk og Transport etter valgnatten om hvilken betydning MDGs brakvalg har å si for samferdselspolitikken.

- MDG representerer behovet for klimaløsninger fra folkedypet som de øvrige partiene ikke har fanget opp. Det er svært positivt, sier Sæther.

Han viser til at bransjen er svært forventningsfull til miljøpartiet og håper på full støtte til bransjens løsninger for det grønne skiftet innen næringslivets transporter, hvor oppskriften er biodiesel, biogass, mer tog- og sjøtransport samt hydrogen og el. på vei.

- Vi er derimot betenkt på MGDs fasttømrede syn på E18-utbyggingen. Den utbyggingen er først og fremst en kollektivsatsing, pluss en satsing på bedre fremkommelighet for næringslivets transporter. Det er god miljøpolitikk, etter vår mening, sier Erling Sæther.

MDGs Rasmus Hansson er av den oppfatning at Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet og Statens vegvesen har gått forbausende langt i å underslå at deres E18-plan gir massiv biløking.

- Planen sier mye om hvor uvillige de politiske partiene er til å ta sine egne klimaløfter på alvor i samferdselspolitikken, sier MDGs nasjonale talsmann.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS