Ill: DSV/AK83 Arkitekter
Ill: DSV/AK83 Arkitekter

Europas største logistikksenter

DSV bygger logistikk-gigant på 700.000 kvadratmeter i Lund ved Horsens.

Publisert Sist oppdatert

Transport- og logistikkselskapets nåværende logistikkfasiliteter har ikke lenger kapasitet nok til å møte nåværende og fremtidig vekst.

Miljø i fokus

Ifølge danske Transportmagasinet ønsker DSV å konsolidere virksomhetens lagre og terminaler i Horsens-området for en økt kapasitet og produktivitet, for samtidig å skape grønne besparelser.

Forventet byggestart er august 2021. Lagerbygning, terminal og administrasjonsbygg skal være innflyttingsklar ved årsskiftet 2022/2023.

Etter ytterligere tre-fire år forventes DSVs nye logistikksenter ferdigbygget i løpet av 2026.

Samling

- Vi ønsker å samle alle aktiviteter innen Air & Sea, Road og Solutions på én lokasjon for å sikre både effektiv drift og enda bedre løsninger for våre kunder, sier Simon H. Galsgaard, adm. direktør i DSV Road Danmark.

Han fremhever også at Horsens er et strategisk viktig knutepunkt for DSVs distribusjonsmønster mellom Norden og Europa.

Gigant-senter

Det nye logistikksenteret som bygges på nabotomten til DSVs nåværende fasiliteter i Lund blir Europas største med kun én leietager.

Senteret omfatter mellom 200.000-269.000 m2 logistikkfasiliteter, ca. 50.000 m2 distribusjonshaller og ca. 18.000 m2 kontor/administrasjon på et ca. 700.000 m2 stort byggeareal.

- Det er til dags dato vårt største byggeprosjekt. Logistikksenteret har en meget høy grad av automatisering, noe som sikrer hurtig og effektiv håndtering av store godsvolum, sier Simon H. Galsgaard.