Ill: DSV/AK83 Arkitekter

Europas største logistikksenter

DSV bygger logistikk-gigant på 700.000 kvadratmeter i Lund ved Horsens.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Transport- og logistikkselskapets nåværende logistikkfasiliteter har ikke lenger kapasitet nok til å møte nåværende og fremtidig vekst.

Miljø i fokus

Ifølge danske Transportmagasinet ønsker DSV å konsolidere virksomhetens lagre og terminaler i Horsens-området for en økt kapasitet og produktivitet, for samtidig å skape grønne besparelser.

Forventet byggestart er august 2021. Lagerbygning, terminal og administrasjonsbygg skal være innflyttingsklar ved årsskiftet 2022/2023.

Etter ytterligere tre-fire år forventes DSVs nye logistikksenter ferdigbygget i løpet av 2026.

Samling

- Vi ønsker å samle alle aktiviteter innen Air & Sea, Road og Solutions på én lokasjon for å sikre både effektiv drift og enda bedre løsninger for våre kunder, sier Simon H. Galsgaard, adm. direktør i DSV Road Danmark.

Han fremhever også at Horsens er et strategisk viktig knutepunkt for DSVs distribusjonsmønster mellom Norden og Europa.

Gigant-senter

Det nye logistikksenteret som bygges på nabotomten til DSVs nåværende fasiliteter i Lund blir Europas største med kun én leietager.

Senteret omfatter mellom 200.000-269.000 m2 logistikkfasiliteter, ca. 50.000 m2 distribusjonshaller og ca. 18.000 m2 kontor/administrasjon på et ca. 700.000 m2 stort byggeareal.

- Det er til dags dato vårt største byggeprosjekt. Logistikksenteret har en meget høy grad av automatisering, noe som sikrer hurtig og effektiv håndtering av store godsvolum, sier Simon H. Galsgaard.

Powered by Labrador CMS