Denne hybrid-lastebilen skal testes i Malmö.

DSV tester hybrid

DSV tester nå en Mercedes-Benz Atego hybrid lastebil i bydistribusjon. Lastebilen drives med elektrisitet og biodrivstoffet HVO100.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsøket skjer i den sydsvenske byen Malmö. Etter en testperiode på seks måneder, skal prosjektet evalueres. Resultatene skal være med på å avgjøre om hybride elektriske lastebilløsninger i bydistribusjon kan være en løsning på lang sikt for DSV.

- Mercedes-Benz Atego Hybrid er vår siste investering innen miljøvennlige kjøretøy. Vi ser definitivt fordeler ved å ha en ny type distribusjonskjøretøy i bruk i byområder, siden drift på strøm og biodiesel reduserer utslipp av karbondioksid. Det blir interessant å se hvordan hybriden fungerer i bykjøring og hvilke miljøfordeler den gir, sier Staffan Klinterhäll i DSV i en pressemelding.

Magnus Malmqvist, daglig leder DSV Road AB med ansvar for Sverige, Norge og Finland, gleder seg til testingen:

- Jeg synes det er veldig spennende at vi prøver ut en hybrid lastebil. Med denne investeringen fortsetter vi våre anstrengelser i å ha en bærekraftig logistikk, i nært samarbeid med våre kunder, sier han.

HVO står for Hydrotreated Vegetable Oil. Til tross for navnet, produseres en stor del av HVO100 i Sverige av slakteravfall.

Powered by Labrador CMS