DSV investerer i et toppmoderne automasjonslager i Singapore med en samlet lagerflate på cirka 67.000 kvadratmeter.

DSV med milliardinvestering i 3PL i "verdens beste logistikkland"

DSV-konsernet investerer cirka 200 millioner dollar, eller cirka 2,1 milliarder kroner, i et toppmoderne automasjonslager på fem etasjer og en samlet lagerflate på 67.000 kvadratmeter i det globale vekstsenteret Singapore. 

Publisert Sist oppdatert

Singapore ble tidligere i år trukket frem som det beste landet i verden av Verdensbanken på grenseoverskridende logistikkflyt og er en viktig hub i Sørøst-Asia for mange typer gods.

DSV har allerede et tungt nærvær i landet, men hadde i går en offisiell markering av byggestart for sin neste store lagerinvestering i landet - den største til nå. Det er naturligvis konsernets 3PL-forretningsvirksomhet, Solutions, som står bak investeringen.

I samarbeid med Logos, en fremtredende spesialist på eiendommer for logistikk i Asia-Stillehavsregionen, bygges et lagerbygg skreddersydd etter DSVs behov. Bygget, som har fått navnet DSV Pearl, har en samlet lagerlfate på cirka. 67.000 kvadratmeter (720.000 square feet) fordelt på fem etasjer.

Både landet og hovedstaden heter Singapore, og den nye logisitkkhuben ligger altså rett sørvest for hovedstaden Singapore, kloss inntil Ayer Rajah Expressway. Den ligger således strategisk plassert med kort avstand til Changi Airport (en av verdens største innen flyfrakt) samt PSA-havnene Jurong og Tuas Megaport. Sistnevnte er allerede en betydelig havn, men tar mål av seg å utvide ytterligere for å håndtere 65 millioner TEUs innen 2040, noe som er mer enn Shanghai Havn som er størst i verden per i dag. 

DSV ønsker å posisjonere seg i dette viktige vekstsenteret i global handel, som også kan profitere på at mange vestlige selskaper søker å minske avhengigheten til Kina som følge av et kaldere geopolitisk forhold mellom Kina og USA (primært) og EU.

Lagerrbygget skal etter planen åpnes medio 2025.

Guillaume Burette, administrerende direktør i DSV Solutions region Asia-Pacific, understreket i sin tale under markeringen Singapores rolle som et sentral knutepunkt i de globale forsyningskjedene, med økende etterspørsel etter innovative lagerløsninger. 

Powered by Labrador CMS