Ny kran for de tyngste løftene

Drammen havn investerer nesten 30 millioner kroner i ny kran og dobler kapasiteten på lasting og lossing av containere.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På forsommeren vil den nye kranen , en Liebherr LHM 550, være klar til å ta de tyngste løftene etter at havnedirektør Einar Olsen denne uken signerte kontrakten. Den mobile containerkranen skal bygges i Tyskland og har en løftekapasitet på 140 tonn. Det er 40 tonn mer enn dagens kran.

Havnedirektøren opplyser at den sterke økningen i trafikken over Drammen havn er hovedårsaken til krankjøpet.

– Fra 2012 til 2013 økte containertrafikken med 30%. Vi håndterte over 30.000 containere i fjor, opplyser havnedirektøren.

Dobler kapasiteten

Med den nye kranen på plass, vil Drammen havn doble kapasiteten på lasting og lossing av containere, og styrke seg som samarbeidspartner for regionens næringsliv.

Innholdet i containerne som ankommer Drammen havn, er variert. Bildeler, interiørartikler, ølbokser, vin, elektronikk og matvarer er noe av det som kommer til byen via sjøveien.

– Slik transport er miljøvennlig og veiene blir spart for tungtrafikk. Husk at én skipslast tilsvarer 400 trailerlass, poengterer havnedirektør Einar Olsen.

Den nye kranen vil også bidra til at Drammen havn blir mer konkurransedyktig for bedrifter som har behov for tungløftkapasitet, for eksempel subsea-næringen.

 

 

 

Powered by Labrador CMS