De aller fleste elbiler, som kommer til Norge, er innom Drammen havn.

El-bil rekord i Drammen Havn

Aldri før er flere elbiler importert over Drammen Havn, som tross covid-19 nesten tangerte rekordåret 2019 for totalt antall importerte biler.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FORNØYD OG OVERRASKET: Assisterende havnedirektør ved Drammen havn, Ivar Vannebo er både overrasket og svært fornøyd med at det bare ble 2,8 prosent reduksjon i antall biler losset ved Drammen havn i «Covid-året» 2020.

Rundt 70 prosent av alle biler som kommer til Norge, blir tatt imot i Drammen. Assisterende havnedirektør Ivar Vannebo er både overrasket og svært tilfreds med totalvolumet på biler i 2020.

– Vi har losset hele 98.882 biler i 2020. Nedgangen var dermed bare på 2,8 prosent sammenliknet med 2019, noe som er både gledelig og svært overraskende med tanke på at vi har vært gjennom et vanskelig «Covid-år», sier han.

For første gang i historien er over halvparten av solgte biler i Norge elbiler, noe som gjør at også Drammen Havn setter rekord i antall importerte elbiler.

– En veldig gledelig utvikling, sier assisterende havnedirektør ved Drammen havn, Ivar Vannebo som opplyser at det var klart størst trykk det siste kvartalet da havna tok igjen mye av det tapte fra da bilfabrikkene ble stengt ned under starten av korona-krisen på vårparten.

Vannebo påpeker at mye tyder på at det blir et minst like godt elbil-år for havna i 2021.

– Uten store umiddelbare endringer i elbil-fordelene, og med stadig nye og attraktive elbil-modeller på gang, så tror jeg at denne utviklingen bare fortsetter inn i det nye året, sier han.

Powered by Labrador CMS