Sikrer havn og by

Drammen havn overfører Tangenkaia til Drammen kommune og får i bytte arealer på Holmen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avtalen legger til rette for byutvikling på Tangen og havneutvikling på Holmen.

Nylig signerte ordfører Tore Opdal Hansen overleveringsavtalen sammen med styreleder ved Drammen havn, Johan Baumann og havnedirektør Einar Olsen. Avtalen har virkning fra og med 1. januar 2017.

Havnedirektør Einar Olsen er svært godt fornøyd med den nye avtalen med kommunen.

– Havnevirksomheten på Tangen har jo blitt gradvis redusert. Gjennom denne avtalen, og samlingen av all aktivitet på Holmen, vil vi få en mer moderne og effektiv havnedrift i Drammen, sier Olsen.

Effektiv havnedrift

Styreleder ved Drammen havn, Johan Baumann, påpeker at det er viktig å ta hensyn til at Drammen havn er en havn midt i en by.

– Nettopp derfor er det riktig at vi fremover konsentrerer virksomheten vår på Holmen. Og når jernbaneutbyggingen på havna nå snart er ferdig blir vi landets eneste virkelige intermodale havn der bil, båt og tog møtes, sier Baumann.

Det 53 mål store havneområdet på Tangen, inkludert den én kilometer lange Tangenkaia og tilhørende bygninger, overføres til Drammen kommune.

Drammen havn skal på sikt flytte all virksomhet over til Holmen på den andre siden av Strømsøløpet. Der stiller kommunen til disposisjon nødvendige arealer for fortsatt drift og videre utvikling av havnevirksomheten.

Og havna får god tid på seg til å forlate Tangen. Avtalen innebærer at havnas administrasjon kan holde til i nåværende bygg i inntil fem år til. I mellomtiden skal det blant annet bygges et nytt og mye større administrasjonsbygg på Holmen der det også vil være muligheter for kontorplass til andre aktører på havna.

Vinn-vinn

Både havnedirektør, styreleder og ordfører er enige om at løsningen er en vinn-vinn-situasjon for begge parter og ikke minst for Drammen by.

– Drammen hadde aldri vært det den er i dag uten havna som både har en lokal, regional og nasjonal betydning. Ved å føre disse arealene tilbake til kommunen er havna med på å legge til rette for videre byutvikling. I tillegg så frigjør jernbaneutbyggingen på Holmen nå også arealer i Nybyen og på Sundland som vil gi en positiv utvikling for Strømsø-området, sier en strålende fornøyd ordfører Tore Opdal Hansen.

Powered by Labrador CMS