Doblet godsmengden på fem år

Bilimporten har ikke vært større siden jappetiden og Drammen Havn kan vise til formidabel vekst.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drammen Havn har importert biler i 50 år, og 2014 viser seg å være det tredje beste bilimportåret i løpet av alle disse 50 årene.

Det ble totalt importert 89.000 biler i fjor, opplyser Drammen Havn i en pressemelding. Det har ikke vært større bilimport siden på slutten av 80-tallet. Tesla, som startet opp med import i Drammen i 2012, importere i fjor nesten 4.000 biler over Drammen havn.

Les mer om Teslas logistikk her. 

I 2014 investerte Drammen Havn i Norges største mobile havnekran, og doblet dermed kapasiteten på containeroperasjoner. Sammen kan de to kranene Frigg og Odin håndtere opp mot 50 containere i timen.

Også det totale volumet med varer økte.

- Drammen havn har doblet volumet i løpet av fem år, fra 450.000 tonn i 2009 til 900.000 tonn i 2014, forteller havnedirektør Einar Olsen.

Driftsinntektene er rekordhøye med en økning på tre millioner kroner, fra 62 millioner i 2013 til 65 millioner kroner i 2014, noe som også førte til et bra driftsresultat.

- Styret er glad for denne fremgangen, og vi kan forsikre at midlene skal brukes til å videreutvikle havna som en viktig samfunnsaktør for hele Drammensregionen, sier styreleder Johan Baumann.

Det skjer også forbedringer når det gjelder infrastrukturen ved Drammen havn. Det bygges nå flere nye jernbanespor med tanke på å konsentrere mest mulig av godstrafikken i regionen til Holmen. Dette vil også kunne frigjøre store områder i Nybyen, på Sundland og andre steder til byutvikling. 

Powered by Labrador CMS