Vil etablere døgnhvileplass i Rogaland - jakter tilbydere

Statens vegvesen ønsker tilbydere til en ny døgnhvileplass for tungtransport mellom Aksdal og Bokn i Nord-Rogaland langs E39 og E134.

Publisert
Statens vegvesen ønsker å etablere døgnhileplass innenfor området som er skravert i rødt.
Statens vegvesen ønsker å etablere døgnhileplass innenfor området som er skravert i rødt.

Statens vegvesen planlegger å etablere en døgnhvileplass for tungtransport mellom Aksdal og Bokn i Nord-Rogaland langs E39 og E134. De søker tilbydere for å bygge, drive og vedlikeholde denne hvileplassen, som skal ha mellom 25 og 35 oppstillingsplasser, et servicebygg med toalett og dusj, og betjene tungtransport fra begge veiene. 

Statens vegvesen vurderer å inngå kontrakt med en eller to private aktører for å leie plassen årlig. I tillegg kan leverandøren også få opsjon til å etablere ladeinfrastruktur for tunge kjøretøy, melder Statens vegvesen. 

Potensielle områder for hvileplassen strekker seg fra Våg i Tysvær kommune til Bokn kommune, nær Arsvågen ferjekai. Statens vegvesen har allerede kontakt med tre grunneiere for mulige lokaliseringer, men kan også vurdere andre områder hvis bruken av arealet er avklart. 

Planen er å signere kontrakten før sommeren 2024 og åpne hvileplassen innen sommeren 2025, med en avtaleperiode på 10 år, med mulighet for utvidelse til totalt 12 år.

Powered by Labrador CMS