I år er det Scania Winter i Trysil for 10.gang.
I år er det Scania Winter i Trysil for 10.gang.

Scania Winter for 10. gang

1000 kunder er invitert til prøvekjøring av Scania-lastebiler i alle størrelser i Trysil. Det er også en åpen dag, der du kan møte opp for å kjøre uten å være invitert.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er 10-årsjubileum når Norsk Scania inviterer kundene til Trysil på Scania Winter i januar og første uke av februar.

Kompisene Benni og Christoph fra Sveits og Østerrike reiste til Trysil kun for å prøve lastebiler under Scania Winter.
Kompisene Benni og Christoph fra Sveits og Østerrike reiste til Trysil kun for å prøve lastebiler under Scania Winter.

Også denne vinteren er det 1000 kunder som blir invitert til Trysil. Der møter de også denne gangen en full produktrekke fra de minste distribusjonsbilene til 60-tonns tømmerbilsett som kan prøvekjøres.

Opplegget blir som det har vært de foregående årene, ankomst til flyplassen i Trysil på formiddagen, og prøvekjøring hele ettermiddagen for alle gjestene. På kvelden er det forskjellige sosiale arrangement før det hele rundes av med seminar på morgenen før hjemfarten dagen etter.

Det blir hele 19 forskjellige lastebiler som skal stå klare til prøvekjøring. Også i år går arrangementet over fire uker i januar og februar. Det begynner med en uke med internasjonale gjester i regi av fabrikken i Sverige. Deretter er det tre uker med norske kunder.

Nye samarbeidspartnere

Også i år er det mange leverandører og samarbeidspartnere som stiller ut og leverer utstyr og påbygg på bilene som vises frem. Trailerpartner fra Stokke i Vestfold er nye i Trysil og skal ha med hengere fra Knapen, VAK og Chereau.

Nye i Trysil er også Mählers. Deres brøytefeste ble utviklet for blant annet å passe rett på nye Scania Next Gen. Den siste nykommeren blant årets samarbeidspartnere, er Falck Redning. Også Allison er tilbake etter ett års pause.

De andre samarbeidspartnerne er gamle travere: Det er Scania Finans, Continental og Rosendal Maskin som kommer med Doosan anleggsmaskiner. I tillegg er VGB, Autoline, Orlaco, Øveraasen, Rich Steen, HMF, SKAB og Istrail med også i år.

Åpen dag

Lørdagen, da det blir arrangert åpen dag under Scania Winter, har vært en knallsuksess de siste årene. Da har alle som har lyst, muligheten til å komme på flyplassen i Trysil og prøvekjøre bilene sammen med en demodriver fra Scania.

I år blir dette lørdag 25. januar, og både i fjor og året før kom det så mye folk at det ble spist tomt for både vafler og varmmat. Og mange av dem som har vært på den åpne dagen, har kommet langveisfra. I fjor kom for eksempel to kompiser ens ærend fra Sveits og Østerrike for å være på den åpne dagen under Scania Winter.

 

Powered by Labrador CMS