Postens konserndirektør Hans-Øyvind Ryen foretok den offisielle åpningen av Postens nye helelektriske distribusjonspunkt på Rud hvor all post og alle pakker vil bli levert med el-biler til innbyggerne i Bærum kommune. Foto: Posten Norge

Her går alle pakker på strøm

Bærum blir den første kommunen i landet hvor Posten levere all post og alle pakker med kun elektriske kjøretøy.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ved det nye distribusjonspunktet på Rud i Bærum er alle Postens egeneide varebiler nå elektriske. Det er det nye distribusjonspunktet som muliggjør den elektriske satsingen ved at Posten kan utnytte rekkevidden på våre biler i mye større grad enn tidligere. Nå blir all post og alle pakker levert av våre egeneide små elbiler- og el-varebiler. Fossile kjøretøy er dermed faset ut i vår distribusjon, sier konserndirektør Hans-Øyvind Ryen om at Posten passerer en viktig milepæl.

Mangler én i Asker

Distribusjonspunktet på Rud er det tredje helelektriske distribusjonspunktet i Stor-Oslo og Norges største.

– Vår nye løsning er bra for miljøet, effektiviteten og økonomien. Det er en viktig milepæl for oss at vi nå har fullelektrisk distribusjon i en storkommune som Bærum, men vi har også kommet langt i Asker hvor det nå benyttes elektriske kjøretøy på alle ruter, med ett unntak hvor vi fortsatt vil trenge en firehjulsdrevet bil, sier Ryen.

Fjerner 80 varebilturer

Tidligere ble transporten fra Postens nasjonale logistikksenter på Alnabru til Asker og Bærum gjennomført med 75-80 varebilturer gjennom Oslo hver eneste dag. Det nye distribusjonspunktet reduserer trafikken betydelig og bidrar til at alt kan kjøres med el-varebiler.

Som følge av nyetableringen fjerner Posten også opp mot 80 fossile varebilturer som tidligere kjørte gjennom Oslo til Bærum.

– For kundene betyr dette at Posten sørger for utslippsfri levering, redusert støy fra de lokalene veiene i Asker og Bærum i tillegg til at vi fjerner mange unødvendige kjøreturer, fortsetter konserndirektør Ryen.

Med cirka 140 ansatte og ikke mindre enn 70 elektriske kjøretøyer blir dette Stor-Oslos største distribusjonspunkt

Powered by Labrador CMS