Kim Iversen i Zendera gleder seg over vekst og satsing i nye markeder. Her på besøk hos Heidenreich, en av Zenderas kunder.

Henter penger og vender blikket utenlands

Logistikk-startupen Zendera har hentet 13 millioner kroner. Pengene skal brukes på å satse i Sverige og i UK.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi skulle egentlig hente åtte millioner. Så fikk vi inn 16 millioner, men takket nei til tre av dem, forteller daglig leder i Zendera Kim Iversen, om selskapets hittil største emisjon.

Logistikk 2022:

Har du husket å melde deg på til årets mest spennende logistikk-konferanse?

Når: 31. mai
Hvor: Vika Kino, Oslo

Blant foredragsholderne:

Thor Myklebust, seniorforsker, Sintef og Hyperloop Cargo

Ole Andreas Hagen, næringspolitisk direktør NHO LT

Pia Meling, VP Sales and Marketing Massterly

Silvija Seres, matematiker og teknologinvestor, LØRN.TECH

Se fullstendig program og kjøp konferansebilett på logistikk2022.no

Zendera har utviklet digitale løsninger for effektiv styring av transport, basert på automasjon og innhenting av sanntidsdata. Det har vist seg å være en suksess, og i 2021 vokste antallet kunder 3,5 ganger.

Rutinerte investorer

For å fortsette satsingen og veksten, er nå altså ny kapital på plass. De tre største investorene i denne runden har vært blant andre styreleder i NRK, Oda og Xeneta, Birger Magnus, Harald Møller fra Møller Mobility Group og MP Pensjon.

– Det vi skal bruke mye penger på nå er å utvide salg. Vi skal gå fra en til fem personer i salgsteamet. Dessuten satser vi inn i Sverige og i UK, sier Kim Iversen.

Sistnevnte marked er spesielt interessant nå etter Brexit, der Storbritannia sliter med et enormt behov for lastebilsjåfører. Et problem som gode transportstyringssystemer som Zenderas kan bidra til å minimere.

– Det er akkurat det som gjør det veldig spennende, det er et modent marked med sine egne utfordringer, sier Iversen.

Printet 700 sider om dagen

Det Zendera gjør er egentlig å få fortgang i digitaliseringen hos transportører og grossister. Sistnevnte ser seg ofte ikke som en logistikkbedrift, som de i realiteten er, men som kjøpmenn, sier Iversen og forteller om en kunde som i alle fall sparte printeren for å gå varm ved å investere i Zenderas løsning.

– Hos dem var det tidligere helt manuelt. De printet ut 700 sider hver dag, og fordelte dem i 18 bunker med forhåndsbestemte faste ruter, sier han.

– Det er veldig mange som fortsatt gjør det på den måten. Det er mange flere enn du tror, og de er ofte større enn du tror. Mange har digitalisert alt utenom logistikken, legger Iversen til.

Zendera ønsker med sitt system å kombinere fleksibiliteten og mulighetene i større systemer som SAP, med brukervennligheten til enklere onlineløsninger. Nå satser Iversen på at veksttakten fra 2021 holder seg.

– Vi satser på en tredobling i år, og ligger godt an etter tre måneder. En del større selskaper ønsker å se litt bevis før de tør å gå for et lite selskap, som vi fortsatt er. Så de vil gjerne ha en testfase på et par måneder, sier Iversen.

Powered by Labrador CMS