DHL med pakkeautomater

Ruller ut 15 selvbetjente hentestasjoner for pakker i Norge.

Publisert Sist oppdatert

- Nå kan du også hente pakker fra våre leverandører i automatiske hentestasjoner, helt uten kø. Dette er svar på en observert økning av behov for fleksible henteløsninger blant våre kunder, forklarer Terje Aarbog, administrerende direktør i DHL Express Norge.

Selskapet har inngått et samarbeid med hentestasjonleverandøren Swipbox for å få på plass de nye hentestasjonene.

- Kundene våre bestiller stadig oftere på nett, og det er viktig for oss å tilpasse løsningene våre etter endringer i markedet, fortsetter Aarbog.

Når du bestiller en pakke vil man kunne velge hentested. Man får en sms når pakken er klar med en unik kode, som tastes på henteautomatens touchskjerm for å få hentet pakken.

-Vi er opptatt av sikkerheten både for kunder og forhandlere og har funnet en løsning som håndterer pakken på en trygg måte fra bestilling til henting, sier Aarbog.

DHL har allerede iverksatt denne løsningen i Sverige og Finland og nå står Norge for tur. Planen er å sette ut 15 bokser i Norges fire største byer.

De fleste skal plasseres i butikkene til Reitan Convenience, som er Narvesen, 7-Eleven og Shell/7-Eleven. DHL Express og Reitan Convenience inngikk et samarbeid om utlevering av ekspresspakker i nærbutikker i fjor høst.

- Vi har fått gode tilbakemeldinger fra kundene våre på leveringstjenestene i nærbutikkene til Reitan Convenience. Utplasseringen av Swipboxene er nok en utvidelse av et vellykket samarbeid, sier Aarbog.