DHL Express med daglige flygninger til Røros.Foto: DHL
DHL Express med daglige flygninger til Røros.Foto: DHL

Med DHL til Røros

DHL Express minimerer avstandsulemper i Rørosområdet.

Publisert

DHL Express har som det første fraktselskap i Norge startet med å serve markedet i Rørosområdet med daglige flyvinger.

Ved bruk av Widerøes tur/retur flight med ankomst kl. 14.50 og avgang kl. 15.15 vil servicen til Røros by og nærområdet dermed være samme dag, og områdene rundt (Nord-Østerdalen ned til Alvdal og Gauldalen til Støren) neste dag.

Det betyr at om man driver virksomhet i Oslo Sentrum, på Røros, i Levanger, i Alta eller nær sagt hele landet så leveres godset på dagen.

Unikt

- Dette er unikt og DHL Express er alene i markedet om å tilby en slik landsdekkende express-service til det norske marked, sier adm. direktør Terje Aarbog i DHL Express Norge.

Dette gjør DHL Express ved å fly daglig med eget fly til seks byer i Norge: Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim, samt fly med de kommersielle flyselskapene til/fra 13 byer: Førde, Sogndal, Molde, Røros, Mosjøen, Mo i Rana, Bodø, Harstad, Tromsø, Alta, Kirkenes, Vardø, Longyearbyen.

Til sammen dekkes dermed 19 byer daglig med fly i Norge.

Med Widerøe

Widerøe flyr daglig 17-18 tonn gods, og det meste av dette tilhører logistikkjeder som stiller store krav. Det vil blant annet si at godset har leverandører i den ene enden som er avhengig av at mottakerne i den andre enden får godset levert til avtalt tid. Om ikke det skjer, klarer ikke mottaker å levere sitt produkt til avtalt tid, og det blir en kjedereaksjon som fører til at de involverte ikke blir konkurransedyktige.

Ifølge fraktsjef Svein Visdal i Widerøe trenger distriktsnorge konkurransedyktige arbeidsplasser, på lik linje med sentrale steder.

Undersøkelser viser at steder med flyplass har både stabilitet og utvikling i næringslivet.

- Men det forutsetter også at logistikken fungerer, både gjennom høy regularitet og punktlighet på flyrutene, og ved at alle håndteringsledd tar ansvaret sitt seriøst, sier Visdal.