En smart logistikkrevolusjon

Trendrapport fra DHL Express viser hvordan smartelefoner er i ferd med å endre logistikkbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Visste du at en Apple Iphone 5S inneholder bedre sensorer og mer avansert teknologi enn dagens logistikkutstyr?

- Suksessen til smarttelefoner og nettbrett har ført til at de ansatte bruker mer avansert teknologi privat enn de gjør på arbeidsplassen, sier Dr. Markus Kückelhaus, direktør for trendforskning i DHL Customer Solution & Innovations.

– På samme tid forventer de samme høye teknologiske standard på arbeidsplassen. Dette må selskapene svare til ved å begynne å bruke mer avansert smarttelefonteknologi også i logistikkbransjen, fortsetter han.

Den ferske studien «Low-Cost Sensor Tecnhology» viser at utviklingen med at forbrukermarkedet påvirker industriens løsninger er en reversering av tidligere praksis, der nye teknologier opprinnelig ble brukt i industrien før det ble tilpasset forbrukermarkedet. Trendrapporten viser hvordan sensorer i smarttelefoner og nettbrett kan brukes av logistikkbransjen. 

Eksempelvis kan både Samsung Galaxy S4 og Apple Iphone 5S måle hastighet, posisjon og lysforhold. Galaxy S4 kan i tillegg måle temperaturer og fuktighetsnivå. Ved å bruke teknologien fra disse løsningene innen logistikkindustrien kunne man og registrert pakkenes ankomsttider, nøyaktige plassering, samt det fysiske miljøet rundt pakken med samme apparat. Alt dette kunne kunden fått i sann tid online, og er noe man i dag må bruke flere forskjellige og mindre effektive systemer til.

- Som logistikkselskap er det svært viktig for oss å få en innsikt i hvordan vi kan bruke moderne teknologi, slik som smarttelefoner og nettbrett, til å skape bedre logistikkløsninger. Denne rapporten viser noe av det store potensiale som finnes, og som videre vil komme både kundene og miljøet til gode, sier Terje Aarbog, adm. direktør i DHL Express Norge.

DHL-rapporten «Low-Cost Sensor Tecnhology» kan leses i sin helhet her.