En smart logistikkrevolusjon

Trendrapport fra DHL Express viser hvordan smartelefoner er i ferd med å endre logistikkbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Visste du at en Apple Iphone 5S inneholder bedre sensorer og mer avansert teknologi enn dagens logistikkutstyr?

- Suksessen til smarttelefoner og nettbrett har ført til at de ansatte bruker mer avansert teknologi privat enn de gjør på arbeidsplassen, sier Dr. Markus Kückelhaus, direktør for trendforskning i DHL Customer Solution & Innovations.

– På samme tid forventer de samme høye teknologiske standard på arbeidsplassen. Dette må selskapene svare til ved å begynne å bruke mer avansert smarttelefonteknologi også i logistikkbransjen, fortsetter han.

Den ferske studien «Low-Cost Sensor Tecnhology» viser at utviklingen med at forbrukermarkedet påvirker industriens løsninger er en reversering av tidligere praksis, der nye teknologier opprinnelig ble brukt i industrien før det ble tilpasset forbrukermarkedet. Trendrapporten viser hvordan sensorer i smarttelefoner og nettbrett kan brukes av logistikkbransjen. 

Eksempelvis kan både Samsung Galaxy S4 og Apple Iphone 5S måle hastighet, posisjon og lysforhold. Galaxy S4 kan i tillegg måle temperaturer og fuktighetsnivå. Ved å bruke teknologien fra disse løsningene innen logistikkindustrien kunne man og registrert pakkenes ankomsttider, nøyaktige plassering, samt det fysiske miljøet rundt pakken med samme apparat. Alt dette kunne kunden fått i sann tid online, og er noe man i dag må bruke flere forskjellige og mindre effektive systemer til.

- Som logistikkselskap er det svært viktig for oss å få en innsikt i hvordan vi kan bruke moderne teknologi, slik som smarttelefoner og nettbrett, til å skape bedre logistikkløsninger. Denne rapporten viser noe av det store potensiale som finnes, og som videre vil komme både kundene og miljøet til gode, sier Terje Aarbog, adm. direktør i DHL Express Norge.

DHL-rapporten «Low-Cost Sensor Tecnhology» kan leses i sin helhet her. 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS