DHL i vekstfylket

Næringslivet i Hordaland har en eksportvekst på 16% første kvartal 2014 sammenlignet med samme periode i 2013.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det viser ferske tall fra det internasjonale logistikkselskapet DHL Express som har en samlet vekst på 10%.

Har truffet

- Den sterke veksten kommer til tross for avdempingen i norsk økonomi. Tallene indikerer at næringslivet i regionen fortsatt gjør det svært godt, samt at vår satsing på direktefly til de store byene på Vestlandet har truffet planken. Det er gledelig, sier adm. direktør Terje Aarbog i DHL Express.

Megacon er sentral

Det er offshore- og shippingbransjen som står for størstedelen av eksportveksten på Vestlandet, som for eksempel den norske elektronikkleverandøren Megacon. Selskapet leverer elektronikk til den norske og internasjonale offshore- og shipping sektoren, en sektor hvor raske leveranser må til når utskifting av vitalt utstyr trengs.

- Vi er et selskap som har vårt sentrallager i Bergen, og eksporterer majoriteten av våre produkter. Vi er derfor helt avhengige av å ha en solid internasjonal logistikkpartner. For oss er det også positivt at DHL Express nå har etablert en egen direkterute til Bergen, noe som bidrar til raske leveranser, sier daglig leder Erik Geber i Megacon.

Eksportvekst til Øst-Asia

De tradisjonelle markedene i Europa som Storbritannia og Nederland, samt USA, er de viktigste handelspartnerne så langt i 2014 for eksportbedriftene på Vestlandet. Men de ser også en sterk vekst til markeder i Øst-Asia.

- Ved å gi Megacon og tilsvarende selskaper enklere og raskere tilgang til de internasjonale markedene bidrar vi til å styrke deres konkurranseevne, enten det er leveranser til USA eller Øst-Asia, sier Terje Aarbog.

Egne direktefly

 

DHL Express har siden oktober 2013 operert egne direktefly til de største byene i Norge, herunder Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim, i tillegg til Oslo.

Powered by Labrador CMS