Illustrasjon: Streetscooter.

Deutsche Post skal lage egne varebiler

Ford Tyskland og Deutsche Posts datterselskap Streetscooter skal samarbeide om å produsere elektriske varebiler og blir den største produsenten av denne type kjøretøy i Europa, ifølge Ford.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Produksjonen startes juli 2017, og i løpet av 2018 skal 2500 varebiler være på veien for Deutsche Post DHL-gruppen.

Bruker 2T-Ford Transit

Deutsche Posts datterselskap, StreetScooter, produserer allerede mindre elektriske varebiler. Nå jobbes det med et større kjøretøy med utgangspunkt i chassiset til en 2T Ford Transit. Den blir utrustet med en elektrisk drivlinje og et karosseri basert på spesifikasjoner fra Deutsche Post DHL-gruppen.

I en pressemelding fra Ford står det:

Både Ford og Deutsche Post DHL-gruppen ønsker en fremtid med reduserte utslipp og innovative transportløsninger. Partnerskapet er viktig for å nå disse målene.

Viktig for elektrifiseringen i Tyskland

- Dette er en ny og viktig milepæl for ytterligere å forsterke elektrifiseringen av transport i Tyskland. Det viser også at Deutsche Post er ledende på feltet, og har en positiv innvirkning på miljøet i bykjernen og folks livskvalitet. Vi fortsetter å jobbe mot en helt CO2-fri logistikk, sier styremedlem i Deutsche Post AG, Jürgen Gerdes.

Ford gjør om hele forretningsdriften, opplyses det i meldingen:

- E-mobilitet og innovative trafikkløsninger for de tettbbygde strøkene er hovedfokusområder når vi gjør om hele forretningsdriften for å møte fremtidige utfordringer. Ford er det ledende nyttekjøretøymerket i Europa og dette er et perfekt partnerskap for oss. Sammen med Streetscooter og Deutsche Post DHL-gruppen har vi en enorm kompetanse og et globalt nettverk, sier toppsjefen i Ford Europa, Steve Armstrong.

Powered by Labrador CMS