I ny drakt med faglig løft

Maskingrossistenes Forening (MGF) inviterer til teknisk fagmesse i ny «drakt» og med faglig løft.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Direktør Anita Helene Hall i MGF lover en oppgradert versjon av Den Tekniske Messen, godt egnet for norsk industri. I år arrangeres den i Exporamasenteret på Hellerudsletta utenfor Oslo 15.-18. september. De 7800 m2 i Hall 1 på Exporama skal huse ca. 100 utstillere, og er allerede i ferd med å fylles.

Messe med tyngde

Tidligere styreformann i MGF og messekonsulent, Sverre Gabrielsen, har fått på plass et solid fagseminar med faglig sterke foredragsholdere. Gabrielsen som til daglig er rådgiver innen strategi og ledelse, forteller at årets tekniske messe er mulighetenes arena for fremtidens produksjonsmetoder.

– Vi arrangerer brennaktuelle seminarer om siste nytt innen materialteknologi, 3-D print i metall, og ikke minst legger vi til rette for at fagfolk skal kunne dele kunnskap, sier Gabrielsen.

Faglig løft

Foruten at Den Tekniske Messen har fått en oppgradering som arena for norsk industri, arrangeres i år faglig seminar for første gang i messens historie.

– Vi legger vekt på kvalitet fremfor kvantitet. Det er større fokus på teknologi, men besøkende skal også oppleve at vi er en formidler av faglig utvikling, sier Gabrielsen.

Det faglige løftet er ikke minst med tanke på at skolemiljøene kan få se hva bransjen er med egne øyne.

- Ingeniørstudentene kan ta med tilbake til bedriften det de opplever og lærer på messen, sier Gabrielsen som understreker at det er stor manko på rekrutter, spesielt innen mekanikerbransjen.

– Den Tekniske Messen må fremstå som en arena hvor vi både samles og styrkes, sier Gabrielsen.

Stolt arena

Messen har stolte tradisjoner og ble arrangert første gang allerede i 1951. Da, som nå, var det verktøygruppen i MGF som var pådriver for messen.

- Vi ser fram til en ny messe hvor vi igjen kan komme tett på utstillerne, som i stor grad er våre 111 medlemsbedrifter, sier direktør Anita Hall i MGF.

Hun antar at årets utstillertall vil ligge på rundt 100, mot 130 sist. Hall legger ikke skjul på at det i år er litt tyngre å selge inn utstillerarenaen.

– Uansett blir dette en teknisk messe med puls og stor aktivitet. Det er også en teknisk messes natur. Det blir en kompakt messe med faglig treff for relevante og spesielt interesserte mennesker, sier Hall.

 

 

Powered by Labrador CMS