Christian Granlund, administrerende direktør, Vectura AS og Andy Blandford, Senior Vice President og Managing Director for Dematic Nord-Europa.

Dematic skal holde orden for Vectura

Vectura skal effektivisere vareflyten sin på Gjelleråsen. 

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dematic har vunnet en kontrakt på flere millioner euro for å levere en løsning for automatisert kontroll og sekvensering til Vectura AS, Norges ledende logistikkselskap for alkoholholdige drikkevarer, opplyser Dematic i en pressemelding.

Det nye systemet vil bli en utvidelse av selskapets automatiserte pallelager på Gjelleråsen, og det vil gjøre det mulig for virksomheten å prosessere opptil 75 paller i timen og stille opp opptil 400 paller til enhver tid – alt dette innenfor bygningens eksisterende fotavtrykk.

Som første fase i et større prosjekt med sikte på å innføre et høyere nivå av automasjon for selskapets ordreklargjøring og utgående vareflyt, skal systemet installeres på en ny mellometasje over området for de utgående varene, slik at plassen utnyttes maksimalt. 

- Selskapet vårt har tro på å vinne konkurransefortrinn ved å investere i verdikjeden. Dette prosjektet vil bidra til å sikre virksomheten vår for fremtiden ved å gjøre oss i stand til å fortsette å yte den effektive og responsive servicen vi er kjent for, samtidig som vi vokser, sier Christian Granlund, CEO i Vectura.

Installasjonen skal koordineres slik at man unngår avbrudd i driften, som omfatter utkjøring av 50 millioner enheter i året til Vinmonopolet, grossister og hotell- og cateringnæringen. Planlagt prosjektstart er sommeren 2020.

- Vi er svært glade for at Vectura har valgt oss til dette viktige prosjektet ,som skal sørge for høyere produktivitet og vareflyt på Gjelleråsen. Vi er sikre på at dette blir starten på et fruktbart og langsiktig samarbeid mellom Vectura og Dematic, sier Andy Blandford Senior Vice President og managing director for Dematic Nord-Europa.

Powered by Labrador CMS