Stolte Schenker-ansatte ved terminalen i Sandnes med en av de nye el-varebilene. Fra venstre Hege Eide, Silje Sande, Pawel Jebrzyki, Håvad Svihus, og Frode Svendsen.
Stolte Schenker-ansatte ved terminalen i Sandnes med en av de nye el-varebilene. Fra venstre Hege Eide, Silje Sande, Pawel Jebrzyki, Håvad Svihus, og Frode Svendsen.

Grønn transport i oljebyen

DB Schenker fortsetter sin utrulling av distribusjon uten utslipp. Nå er det Stavanger sin tur.

Publisert

Stavangerregionen har fått de første elektriske varebilene i Schenker-regi. 1. juni gikk startskuddet med sju nye miljøvennlige varebiler på veien i området. Dette gir en stor reduksjon i utslipp av Co2, og et redusert miljøavtrykk for en rekke varer i logistikk-kjeden.

Denne satsingen gir en umiddelbar effekt ved at 50 prosent av Schenkers volumer distribueres utslippsfritt i distriktet.

Distriktssjef Hege Eide roser de ansatte for god evne til omstilling:

- Det har vært tre svært hektiske måneder forut for oppstart 1. juni. Vi har sammen med to av våre distributører satt opp et helt nytt distribusjonsopplegg hvor vi legger til rette for el-varebilene våre. Sammen skal vi få til en smartere og mer miljøvennlig distribusjon til glede for våre kunder, sier hun.

Varebilene i Stavanger er av typen MAN TGE - som Schenker etter hvert har god erfaring med fra Oslo. De har en rekkevidde på ca. 170 km, og kommer seg greit gjennom sine distribusjonsruter før de lades over natt.

DB Schenker har ambisjoner om å levere med null utslipp i all bydistribusjon i alle større norske byer. Selskapet har så langt investert betydelig i ny elektrisk bilpark, og ruller ut 25 nye elektriske laste- og varebiler i hele landet denne våren. Investeringen i bærekraftig bydistribusjon vil fortsette gjennom 2021. Målet er 100 prosent elektrisk distribusjon i alle større norske byer.