DB Schenker har hatt åtte elektriske MAN eTGE fra før, og har nylig fått levert ytterligere 17 biler.

17 elektriske MAN til DB Schenker

DB Schenker satser videre mot utslippsfri bydistribusjon.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DB Schenker har nylig mottatt 17 MAN eTGE elektriske varebiler for bruk i bydistribusjon i Norge. Disse kommer i tillegg til åtte tilsvarende biler levert i mai 2019.

DB Schenkers har nådd sitt mål om å løse all varedistribusjon i Oslo med null utslipp. Ved etableringen av Oslo City Hub, og en 100 prosent omlegging fra diesel til elektrisk, har Oslo fått en miljøgevinst på ca. 400 tonn CO₂ i reduksjon per år.

- DB Schenkers er for oss en foregangsbedrift når det gjelder satsning på miljøvennlig teknologi innen transportløsninger. MAN er glade for å kunne levere elektriske varebiler til DB Schenker og bidra til den globale målsetting om 100% utslippsfri bydistribusjon, sier selger Christoffer Skjerven hos MAN Truck & Bus Norge.

Investeringen i bærekraftig bydistribusjon vil fortsette gjennom 2021, til målet om 100 prosent elektrisk distribusjon i alle større norske byer er oppnådd. Alle tiltakene er ledd i DB Schenker-konsernets globale målsetting om 100 prosent utslippsfri bydistribusjon innen 2030, står det i en pressemelding fra DB Schenker.

Om MAN eTGE

Utvendig er det praktisk talt ikke noe som skiller en dieseldrevet TGE 3.140 og en elektrisk eTGE. Selv typebetegnelsen er den samme, ettersom varebilene til DB Schenker er 3,5-tonnere med en elektrisk effekt på 100 kW, som omregnet i mekaniske hestekrefter er 136 hk.

eTGE har et lastevolum på 10,7 kubikkmeter og kan leveres med totalvekt opp til 3,5 tonn. Batterikapasiteten på 36 kWh kommer fra et litium-ion-batteri som er plassert i kjøretøyrammen og dermed ikke stjeler av lastevolumet. Dessuten gir denne batteriplasseringen gunstig tyngdepunkt og vekt-fordeling i kjøretøyet.

De elektriske varebilene er utlevert fra MAN-anlegget på Fjellhammer hvor verkstedet er fullt ut utstyrt for å yte service og reparasjoner på elektriske nyttekjøretøy.

Powered by Labrador CMS