Oslo City Hub ble åpnet i mai og skal sørge for utslippsfrie leveranser i Oslo.

Miljøprisen til DB Schenker

DB Schenker er tildelt NHO Logistikk og Transports miljøpris for 2019 for Oslo City Hub.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Miljøprisen har som formål å styrke bevisstheten om miljøarbeidet i bransjen. Det kan være å fremme formidling av kunnskap om klimavennlig transport, berømme bedrifter som er spydspisser innenfor miljø eller som stimulerer til kollektiv godstransport. Det er viktig at miljøprisen understøtter NHO LTs virksomhet og fremmer gode verdier i samfunnet.

I år var det altså DB Schenker som vant prisen for sitt prosjekt Oslo City Hub. Prisen ble delt ut til DB Schenkers administrerende direktør i Norge, Knut Eriksmoen, under festmiddagen på Transport&Logistikk 2019.

Les mer: 
Schenker-topp åpnet Oslo-hub
Spesialbygget el-MAN til Schenkers Oslo-hub

Oslo City Hub åpnet i mai, og er en liten terminal tett på oslo sentrum og er et viktig led i DB Schenkers strategi om at all distribusjon innenfor Ring 3 i Oslo skal være utslippsfri i løpet av 2020.

Prisen ble delt ut at NHO Logistikk og Transports direktør Are Kjensli (til venstre), til Knut Eriksmoen (til høyre) – som i sin tur trakk fra Lars Sveen som primus motor bak Oslo City Hub-prosjektet.

Terminalen er på rundt 500 m2 og er bygget opp av stålcontainere. Men viktigst er at all distribusjon herfra skal foregå med elektriske varebiler eller varesykler. Etter hvert skal varer til terminalen også leveres med nullutslippskjøretøy.

Powered by Labrador CMS