Deutsche Bahn med ny melding om salg av Schenker

Tirsdag morgen la Deutsche Bahn ut en pressemelding om et forestående salg av logistikkdivisjonen Schenker, med en salgsannonse som inviterer potensielle kjøpere til å ta kontakt.

Publisert
Denne salgsannonsen kunnkjøres i disse dager i Wall Street Journal og andre potensielle salgskanaler.

At DB Schenker er til salgs, om den rette kjøperen viser sin interesse, har vært kjent lenge, men i dag har Deutsche Bahn kommet med en offisiell uttalelse om salgsprosessen på sine egne hjemmesider med tittelen "Deutsche Bahn starts DB Schenker sale process". 

Deutsche Bahn AG lanserer med dette en offisiell salgsprosess, en åpen og ikke-diskriminerende prosess for salg av aksjene. Betingelsen for et salg er at det må ha "åpenbare økonomiske fordeler for Deutsche Bahn i alle henseender", melder Deutsche Bahn.

Videre melder Deutsche Bahn:

"Det internasjonale logistikkmarkedet tilbyr gode utsikter for langsiktig vekst. Som en av verdens topp 4 logistikkselskaper har DB Schenker en solid posisjon i markedet. DB Schenker har bidratt svært positivt til DB-gruppens økonomiske vekst gjennom årene. Imidlertid vil DB-datterselskapet trenge mer kapital og fleksibilitet for egen vekst."

I teksten fremgår det videre at DB-gruppen vil beholde alle inntekter fra et salg, hvorav en stor del vil brukes til å redusere gjeld. Et salg ville betydelig akselerere Deutsche Bahns fokus på kjernevirksomheten og implementering av "Strong Rail"-strategien. 

"Deutsche Bahn har allerede fullført eller inngått kontrakt med salg av flere av sine virksomheter i utenlandske markeder (bussdivisjonen Arriva, journ. anm.) og ville ta et annet stort skritt ved å gi slipp på DB Schenker. Målet vårt er å tjene klimaet, folk og økonomien ved å øke gods- og passasjervolumet håndtert av miljøvennlige jernbanetjenester", skriver selskapet.

"I desember 2022 ba tilsynsrådet (Supervisory Board) for Deutsche Bahn AG DBs administrerende styre (Management Board) om å undersøke saken og forberede seg på et potensielt salg av alle sine aksjer i DB Schenker. Den endelige beslutningen om et salg av DB Schenker vil baseres på en separat resolusjon vedtatt av tilsynsrådet for Deutsche Bahn AG på slutten av salgsprosessen. Prosessen er også gjenstand for generelle utviklinger på kapitalmarkedet", skriver Deutsche Bahn.

"Sammenlignet med sine konkurrenter har DB Schenker en sterk posisjon i alle relevante bransjesektorer - land, luft og sjøfrakt - og i omfattende og spesialiserte logistikkløsninger. Med rundt 76 600 ansatte på over 1850 steder i mer enn 130 land er selskapet en av verdens ledende logistikkleverandører", oppsummerer de.

Powered by Labrador CMS