Daglig leder Per-Arne Ellefsen i Zeekit AB.

Zeekit satser i Sverige

Har to store kunder i Sverige og har etablert eget selskap.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zeekit er en stor norsk leverandør av datafangstsystemer til drift og vedlikehold, nå har selskapet også inntatt en sterk posisjon i Sverige med eget aksjebolag.

– Vi har konkurrert med de svenske aktørene i Norge siden oppstarten, derfor var det naturlig for oss å gå inn i det svenske markedet. Det har betalt seg og vi opplever stor etterspørsel i Sverige, sier daglig leder i Zeekit AB Per-Arne Ellefsen.

Norge er fortsatt det største markedet for Zeekit innen drift og vedlikehold, men det er ikke små aktører Zeekit jobber med i Sverige: Både Peab og Göteborg Stad er på kundelisten.

Nærmer seg 2000 brukerlisenser i Peab

Samarbeidet med Peab strekker seg langt utover datafangst i drift og vedlikeholdskontrakter. Peab er en gigant i det svenske markedet og bruker hele bredden i Zeekits portefølje: Kjørebøker, flåtestyring, digitale arbeidsverktøy og utkallingssystemer.

– Peab drar nytte av hele økosystemet vårt og det gir store gevinster i form av dataflyt i organisasjonen og mellom arbeidsverktøyene. I tillegg så reduserer de kostnader og administrasjon ved å kun ha én leverandør, det gir god flyt, sier Ellefsen.

Samarbeidet utvikler seg raskt: Nå nærmer det seg 2000 brukerlisenser i Peab totalt.

– Peab er en av våre absolutt viktigste partnere, og vi jobber tett med dem hver eneste dag for å nå deres ambisiøse digitaliseringsmål. I 2022 har vi lyktes med utrulling til et stort antall brukere i Peab, og det er vi veldig fornøyde med. Prosjektet med Peab har vært og er en suksess, sier landsjef i Zeekit AB Jonas Westberg.

Göteborg stad

Zeekit jobber også tett med Sveriges nest største by – Göteborg Stad.

Göteborg Stad har digitalisert hele vinterdriften sammen med Zeekit: Fra veiværdata om morgendagens tilstand, til å bruke Callout for å kalle ut nødvendige ressurser, GPS i entreprenørers biler for å dokumentere arbeid på vei, og ikke minst Collector Pro for å dokumentere skade, feil og mangler på alt fra graffiti til skilt og søppelkasser.

Håkan Johansson, planeringsledare i Göteborg Stad er fornøyd:

– Med Zeekit og deres systemer har vi styrket vår kvalitet og leveringsoppfølging på beste måte, men også fra et miljøperspektiv gjennom datafangsten vi får fra saltsprederne. De er løsningsfokuserte på våre behov, noe som også har vært til god hjelp både ved utkalling av ressurser samt våre kontrollørers ønsker og behov for leveringsoppfølging. Det som også er verdt å nevne er at våre innleide entreprenører ser positivt på mulighetene til disse systemene, sier Johansson i en pressemelding fra Zeekit.

Internasjonal oppmerksomhet

Samarbeidet og løsningene de har utviklet vekker internasjonal oppmerksomhet, ifølge pressemeldingen. 24. januar i år var representanter fra Litauen på plass i Göteborg for å se hvordan kommunen har jobbet med digitalisering. Det var Sveriges Radio som først omtalte saken.

– Det er helt og holdent Göteborg Stads ære. Det er spennende å få være med som en leverandør i den ambisiøse digitaliseringsprosessen Göteborg Stad går gjennom. Det er vår hjemby, og en kunde vi er stolte over å få levere til, sier Jonas Westberg.

Powered by Labrador CMS