– Med Idnet styrker vi oss vesentlig på å betjene de største skandinaviske kundene, sier Sjur Skjæveland (til venstre) konsernsjef for Lexit. Peter Hallinger, administrerende direktør i Idnet til høyre.

Idnet blir en del av Lexit Group

Lexit-gruppen har inngått en avtale om kjøp av Idnet AB, og dobler med det datafangstvirksomheten.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser Lexit-gruppen i en pressemelding. Idnets eiere blir alle med videre som aksjonærer i Lexit Group. Lexit-konsernet vil etter overtakelsen få en årlig omsetning på om lag en milliard norske kroner med om lag 240 medarbeidere på tvers av Norge, Sverige og Danmark.

Lexit-gruppen har lenge operert i alle de tre skandinaviske landene. Selskapet leverer integrerte løsninger, utstyr og produkter innenfor tre forretningsområder: datafangst & digitalisering, industriell koding & merking, samt etiketter & emballasje.

Virksomheten innen datafangst og digitalisering vil omtrent doble seg etter konsolideringen med Idnet. Idnet, med base i Gøteborg, driver sin virksomhet primært i Sverige der selskapet bistår sine kunder med å digitalisere og optimalisere prosesser primært innen lager, logistikk og i detaljhandel.

I Sverige vil virksomheten innen datafangst og digitalisering samordnes i Idnet. Lexits nåværende svenske datterselskap, Lexit Group Sweden, vil fokusere på de to andre forretningsområdene, altså industriell koding & merking og etiketter & emballasje. I Norge og Danmark drives alle forretningsområdene i Lexit Group i felles selskaper.

Kundelisten for Lexit Group og Idnet inkluderer noen av Skandinavias mest kjente selskaper. Den kombinerte gruppen vil ha en tydelig styrke innenfor næringsmidler med produsenter som Orkla, Tine, Nortura og Lantmännen samt dagligvareaktører som Coop, Norgesgruppen/Asko og Reitan på kundelisten. Utenfor næringsmidler leverer selskapet integrerte løsninger til et bredt sett med kjente kunder som Jula, Elkjøp, Apoteket, Plantasjen, PostNord, Volvo, SAS og Dahl Optimera.

– Med Idnet styrker vi oss vesentlig på å betjene de største skandinaviske kundene. Idnet har en solid track-record på å utvikle og implementere innovative løsninger for å kunne operere effektivt innen lager, logistikk og detaljhandel. Selskapet har videre spisskompetanse innen implementering av en ny generasjon av elektroniske hylleforkanter (ESL) og tilhørende løsninger. Som del av Lexit Group, kan vi tilby denne kompetansen og løsningene til våre kunder på tvers av landene, sier Sjur Skjæveland, konsernsjef for Lexit.

– I Lexit har vi funnet den rette partneren med riktig blanding av komplimenterende geografisk nedslagsfelt, løsningsportefølje, kultur og kompetanse, sier Peter Hallinger, VD i Idnet.

Powered by Labrador CMS