Mercedes-Benz Urban eTruck skal testes av rundt 20 kunder i 2017.

Snakker med 20 kunder om å teste eTruck

2017 er året da Daimlers Mercedes-Benz Urban eTruck skal implementeres i markedet. 20 kunder står klare til å teste.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et lite antall Urban eTruck skal ut i markedet i 2017. Dette gjelder 18- og 25-tonn-modeller av Urban eTruck.

- Etter verdenspremieren i september 2016 har kundereaksjonene vært enestående. Vi snakker nå med ca. 20 potensielle kunder innen avfall, matleveranse og andre logistikksektorer. Denne første lille serieproduksjonen er neste steg på veien en større produksjon av Urban eTruck innen 2020, sier Stefan Buchner, leder for Mercedes-Benz Trucks globalt, i en pressemelding.

Den gradvise implementeringen skal gi produsenten erfaring og mulighet for videreutvikling, samtidig som markedet for elektriske lastebiler modnes.

Slik ser Mercedes' fremtidsbil ut fra førerplassen.

Det begrensede antallet som kommer på veiene i verden i år blir levert til det nevnte 20-tallet kunder for bruk i tolv måneder med støtte fra Mercedes-Benz' veitest-avdeling.

I 2017 blir også ca. 150 Fuso eCanter fra Daimler Trucks sendt ut til testing av utvalgte kunder i Europa, Japan og USA, står det i pressemeldingen.

Daimler Trucks forventer at prisen på batterier skal 2,5 ganger lavere fra 1997 til 2025. I samme periode forventer lastebilprodusenten at energitettheten økes fra 80 wattimer per kg til 200 wattimer per kg.

Powered by Labrador CMS