Dag Sem (t.v.) mønstrer av i hovedstadshavnen. Han har alltid hatt fokus på «teamwork». Her sammen med sterke bransjekolleger. Blant andre Ingvar M. Mathisen (t.h.) som er innstilt som ny havnedirektør i Oslo.

En sjømann mønstrer av

Dag Sem går fra borde i Oslo Havn, hvor han har viet det meste av sitt yrkesaktive liv.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Dette er en litt rar dag for meg, med tanke på at dette er min siste arbeidsdag i skur 38, hvor jeg har jobbet store deler av livet mitt. Jeg kommer til å savne gode kolleger både her og i havne-Norge samt mange hyggelige kunder, sier Dag Sem som imidlertid ser frem til å få mer fri og disponere tiden sin fritt.

Utfordringene har stått i kø siden havne-Norges, Nye Norsk Havneforening, ble sjøsatt i 2011 med Dag Halfdan Sem ved roret. Siden har han ledet en ny og mer slagkraftig organisasjon for å styrke sjøtransporten og det næringspolitiske arbeidet.

En sterk røst

Men Dag Sem har gjennom hele sin karriere talt havne-Norges sak med en sterk og klar røst.

Terminaldirektør i Oslo Havn har ved flere anledninger måttet trå til som fungerende havnedirektør i hovedstadshavnen. Sem har stått i flere heftige diskusjoner, da det har stormet som verst mellom motstridende interesser.

Sem har imidlertid en positiv innstilling til livet, og til å komme videre i fellesskap gjennom en sterk profilering av havne-Norge.

- Vi må opprettholde trykket for norsk sjøtransport med å påvirke byråkratene gjennom en politisk dagsorden. Samarbeid med andre transportorganisasjoner, spesielt NHO Logistikk og Transport er en viktig alliansepartner i arbeidet med å få mer vind i seilene for sjøtransporten i Norge, har Sem fortalt til Transport Inside.

Vi ønsker han lykke til med pensjonisttilværelsen!

Powered by Labrador CMS