Bestilte 600 DAF-lastebiler

Det ungarske transportselskapet Waberer’s har over 3000 trekkvogner, og kjøper nå inn ytterligere 600 fra DAF.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har valgt DAF takket være kjøretøyets pålitelighet, høye kvalitet, lave service- og reparasjonskostnader samt romslige og komfortable hytter, noe som er svært verdifullt på langtransporter, sier György Waberer, CEO i selskapet, og legger til at den høye bruktverdien på DAF-kjøretøy også spiller inn.

Gjennom ordren passerer Waberer’s 2000 innkjøpte DAF-trekkvogner.

Bestillingen består av 150 DAF CF for mellomlange transporter og 450 DAF XF til langtransport. En tredjedel er med den siste Euro 6-motoren. Bilene vil bli levert første halvår 2014.

- For å lykkes på det internasjonale markedet må vi tilby kundene den høyeste påliteligheten til gunstige priser. For å sikre så økonomisk drift som mulig, er gjennomsnittlig aldre på flåten vår kun to år. En ny og moderne flåte er nøkkelen til videre vekst i Vest-Europa. Vi forventer en vekst på tosifret antall prosent i år, sier Waberer.

DAF er naturligvis svært fornøyd med bestillingen.

- At en av Europas ledende og mest profesjonelle transportører velger DAF, er en stor anerkjennelse for vårt selskap og våre forhandlere, sier Ron Ronson, styremedlem hos DAF.

DAF-bestillingen er den andre Waberer’s gjør på kort tid. Tidligere i høst ble det inngått en avtale om kjøp av 650 Volvo FH trekkvogner.

Waberer’s er det ledende logistikkselskapet i Sentral- og Øst-Europa, og en av Europas største veitransportselskap. Flåten på 3000 trekkvogner utfører årlig 1,2 millioner fraktbestillinger i Europa. Selskapet har 4200 ansatte og hadde i 2012 en omsetning på i overkant av tre milliarder kroner.