DAF Trucks tar det neste steget innen utvikling av elektriske drivverk ved å doble rekkevidden til DAF CF Electric til mer enn 200 kilometer. (Illustrasjon: DAF)

Dobler rekkevidden til DAF CF Electric

DAF Trucks tar det neste steget innen utvikling av elektriske drivverk, ved å doble rekkevidden til DAF CF Electric til mer enn 200 kilometer, ved hjelp av VDL e-power-teknologi.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DAF CF Electric | FAN fast – tekniske spesifikasjoner

Chassis: 6x2, slepeaksel

Akselavstand: 380/420/460/480 centimeter

Lastebilvekt: 10.200 kg

El-motor: 210 kW

Dreiemoment: 2000 Nm

Batterikapasitet: 350 kWh (315 effektiv kapasitet)

Rekkevidde for fulladet kjøretøy: Opptil 220 km

Hurtigladingsbatterier: 75 minutter (ved 250 kW)

I tillegg vil lanseringen av en ny generasjon batterier føre til en vektreduksjon på 700 kg, noe som igjen overføres direkte til høyere nyttelast.

DAF tilbyr for tiden CF Electric som en 4x2-trekkvogn (bruttovekt: 37 tonn) eller en 6x2 fast lastebil med styrt slepeaksel for maksimal manøvrerbarhet (bruttovekt: 28 tonn).

Ny batteripakke

Nytt i den nye generasjonen, er introduksjonen av en litiumionbatteripakke med en kapasitet på 350 kWh (315 kWh effektiv kapasitet). I tillegg til å være kraftigere, er batteripakken lettere – hele 700 kg. Denne reduksjonen skal gi tilsvarende høyere nyttelastkapasitet.

Batteriet er «kondisjonert», noe som skal sikre at temperaturen holder seg mellom 25 og 40 grader celsius.

Det betyr at man alltid skal få den samme prestasjonen fra batteripakken, og at den får en lengre «levetid».

500 elektriske kilometer per dag

DAF CF Electric | FT-trekkvogn – tekniske spesifikasjoner

Chassis: 4x2

Akselavstand: 380 centimeter

Trekkvognvekt: 9000 kg

El-motor: 210 kW

Dreiemoment: 2000 Nm

Batterikapasitet: 350 kWh (315 effektiv kapasitet)

Rekkevidde for fulladet kjøretøy: Opptil 220 km

Hurtigladingsbatterier: 75 minutter (ved 250 kW)

Takket være den økte kapasiteten til batteripakken – som har de same målene – har CF Electric nå en maksimal rekkevidde på mer enn 200 kilometer, en dobling i forhold til tidligere generasjoner.

En full lading av batteriet foretas normalt sett ved lastebilens base og tar cirka 75 minutter ved bruk av en ladestasjon med kapasitet på 300 kilowatt.

Ved å lade batteriet under (av)lasting eller førerens pause, er det mulig å oppnå 500 fullelektriske kilometer på en arbeidsdag med DAF CF Electric. Dette betyr mye for lastebilens produktivitet og effektivitet.

Tilbyr rådgivning om effektiv kjøring

Bruk av el-kjøretøy krever en spesiell tilnærming fra kundens side. Derfor tilbyr DAF kundestøtte via rutesimuleringsmodeller for å bistå kunden i å utarbeide de mest effektive planene for kjøretøyene sine, inkludert praktiske råd om smart og effektiv lading av batteriet.

DAF tilbyr også rådgivning – i samarbeid med utvalgte leverandører, slik som VDL – om en optimal ladeinfrastruktur.

Trekkvognversjonen av DAF CF Electric. Illustrasjon: DAF

I salg fra september

CF Electric med utvidet rekkevidde legges ut for salg fra september, og levering til kundene forventes å starte i begynnelsen av 2021.

- Med sin utvidede rekkevidde, styrker CF Electric vår posisjon som ledende innen elektrifisert veitransport. Denne lastebilen er utviklet som et svar på det økende behovet for bedre luftkvalitet i byene våre samt lavere CO2-utslipp. 500 fullelektriske kilometer per dag gir transportører noe de virkelig kan jobbe med, sier Ron Borsboom, Executive Director DAF Product Development.

Powered by Labrador CMS