Flere utslippsfrie Dachser-byer

I høst startet Dachser med utslippsfire leveringer i Oslo. Nå utvides konseptet til mange flere europeiske byer.

Publisert

Frem til nå har Dachser Emission-Free Delivery, som er en del av logistikkleverandørens langsiktige klimastrategi, blitt implementert i Stuttgart, Freiburg og Oslo. Nå gjøres det forberedelser for å gjøre det samme i Berlin, München, Strasbourg, Paris, Praha, Madrid og Porto.

I disse byene er planen at Dachsers leveringer inne i bysentrene skal være utslippsfrie innen utgangen av 2022.

I forbindelse med Dachser Emission-Free Delivery har Dachser omdefinert logistikkprosessene for stykkgodsleveranser. Systemet er modulbasert, og selskapet bruker batterielektriske varebiler og lastebiler samt el-lastesykler skreddersydd til lokale krav. Syklene er spesialdesignet for stykkgods og pallevarer med en vekt på opptil 250 kilo.

E-lastebilene frakter leveringer til «mikrohuber» – små lagre nær sentrum av byen – eller leverer varer direkte der disse ikke er for store eller tunge til å leveres med sykkel. Der varene er for tunge for el-lastesyklene, starter lastesykkelrutene ved mikrohuben, og betjener primært bilfrie områder.

- Beslutningen om å utvide Dachser Emission-Free Delivery til minst elleve byer i Europa innen utgangen av 2022, er bare starten på en rekke tiltak vi vil gjennomføre i de kommende årene som en del av den langsiktige klimastrategien vår, forklarer Chief Development Officer Stefan Hohm, som er ansvarlig for klima og miljøvern hos Dachser sammen med CEO Burkhard Eling.