Flere utslippsfrie Dachser-byer

I høst startet Dachser med utslippsfire leveringer i Oslo. Nå utvides konseptet til mange flere europeiske byer.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frem til nå har Dachser Emission-Free Delivery, som er en del av logistikkleverandørens langsiktige klimastrategi, blitt implementert i Stuttgart, Freiburg og Oslo. Nå gjøres det forberedelser for å gjøre det samme i Berlin, München, Strasbourg, Paris, Praha, Madrid og Porto.

I disse byene er planen at Dachsers leveringer inne i bysentrene skal være utslippsfrie innen utgangen av 2022.

I forbindelse med Dachser Emission-Free Delivery har Dachser omdefinert logistikkprosessene for stykkgodsleveranser. Systemet er modulbasert, og selskapet bruker batterielektriske varebiler og lastebiler samt el-lastesykler skreddersydd til lokale krav. Syklene er spesialdesignet for stykkgods og pallevarer med en vekt på opptil 250 kilo.

E-lastebilene frakter leveringer til «mikrohuber» – små lagre nær sentrum av byen – eller leverer varer direkte der disse ikke er for store eller tunge til å leveres med sykkel. Der varene er for tunge for el-lastesyklene, starter lastesykkelrutene ved mikrohuben, og betjener primært bilfrie områder.

- Beslutningen om å utvide Dachser Emission-Free Delivery til minst elleve byer i Europa innen utgangen av 2022, er bare starten på en rekke tiltak vi vil gjennomføre i de kommende årene som en del av den langsiktige klimastrategien vår, forklarer Chief Development Officer Stefan Hohm, som er ansvarlig for klima og miljøvern hos Dachser sammen med CEO Burkhard Eling.

Powered by Labrador CMS