Dachser Norway har sitt hovedkontor ved Vinterbro helt innerst i Bunnefjorden.

Lærling-satsing i Dachser

For første gang har Dachser to læringer på plass ved hovedkontoret utenfor Oslo.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg føler jeg har lært mye på kort tid, forteller Isa Zeneli, en av Dachser-lærlingene.

Høsten 2021 ansatte Dachser Norway to nye lærlinger på avdelingen utenfor Oslo. Dette er første gang logistikkleverandøren arrangerer et lærlingforløp.

- Logistikk er en spennende bransje og vi synes det er givende å bidra aktivt til utviklingen av ungdom som interesserer seg for dette forretningsområdet. I tillegg har etterdønningene av koronakrisen ført til store utfordringer innen logistikkbransjen, spesielt med tanke på personellmangel. Derfor er det også strengt nødvendig å utdanne lærlinger, slik at vi kan bidra til å holde de globale forsyningskjedene i gang, forteller Mona Narvestad, HR Consultant hos Dachser Norway.

Toårig

Lærlingforløpet hos Dachser Norway varer i to år, og målet med utdanningen er at lærlingene skal tilegne seg kunnskap om ulike faktorer som kan påvirke lønnsomheten til transport- og lagertjenester. Lærlingene vil gå gjennom flere forskjellige avdelinger, og etter hvert som kompetansene deres utvikler seg, så vil de få eget ansvar fortløpende, opplyser Dachser i en pressemelding. I slutten av forløpet skal de være i stand til å håndtere hverdagen som en profesjonell logistikkoperatør.

Mandag 9. august startet 18 år gamle Isa Zeneli og Julian Braathen Lyng sine lærlingforløp hos Dachser Norway. De kommer begge fra Vestby, og har gått ett år Service og Samferdsel etterfulgt av ett år Transport og Logistikk på Vestby VGS, og nå er de klare for to hele år som lærlinger.

- Tas på alvor

- Dette er min aller første jobb, og jeg synes det har gått veldig bra til nå. Jeg har blitt tatt godt imot av andre ansatte, og alle har vært veldig hjelpsomme. Jeg føler jeg har lært mye på kort tid, og at vi har blitt tatt seriøst. Når du kommer som lærling rett fra skolebenken så er det å bli tatt på alvor veldig viktig. Det gir oss motivasjon til å jobbe og lære, forteller Isa Zeneli.

Og det er motivasjon til å lære gjennom å jobbe som er en viktig egenskap å ha dersom man ønsker å starte som lærling hos Dachser. Bedriftens mål er å åpne logistikkens verden overfor de som er motiverte, og presentere dem for de mange mulighetene som finnes der.

Da Isa ble spurt om hva han liker best ved logistikkbransjen så langt, svarte han:

- Du er med på å få noe fra A til B. Før jeg jobbet på lageret visste jeg ikke hva som skjer fra man bestiller en vare til den kommer fram, og nå vet jeg hvordan hele opplegget fungerer. Jeg liker godt å være en del av denne prosessen.

Powered by Labrador CMS