Finn Skovbo Pedersen, avgående Managing Director Dachser Nordic (til venstre) og René Sidor - ny mann ved roret.

Dachser-topp slutter

Finn Skovbo Pedersen, Managing Director i Dachser Nordic A/S, går av med pensjon ved årsskiftet, etter mer enn 45 år i bransjen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

René Sidor vil ta over stillingen som Managing Director for Norden.

Ble Norden-topp

Finn Skovbo Pedersens reise i logistikkens verden begynte i 1972. 17 år gammel startet han som lærling hos det raskt voksende spedisjonsfirmaet A/S Ove Haugsted. Læretiden på to og et halvt år skulle vise seg å legge fundamentet for en lang og vellykket karriere i transport- og logistikkbransjen. I 2005 gjennomførte den tyske logistikkleverandøren Dachser oppkjøp i Norden og Finn ble Managing Director for Dachser Nordic.

45 års utvikling

For Finn Skovbo Pedersen har 45 år med samme organisasjonsnummer i transport- og logistikkbransjen gitt erfaring og kunnskap om en bransje som hele tiden er i utvikling og hvor konkurransen er hard. Det har aldri vært kjedelig:

- I løpet av mine år i bransjen har Europas grenser åpnet seg og frihandel mellom landene har hatt stor betydning for utviklingen. Den siste oppgaven å bryne seg på er globalisering, en oppgave som også gir store muligheter. Informasjonsteknologien har eksplodert. Konkurransefortrinnet blir større om man er innovativ og først ute med avanserte kundevennlige løsninger, forteller Finn Skovbo Pedersen.

Ny mann ved roret

Fra 1. januar 2018 overtar René Sidor roret.

Han har lang erfaring som leder i logistikkbransjen. Blant annet i stillinger som adm. direktør for Dan Transport og Country Manager for Panalpina i Danmark og Finland. Han kommer nå fra stillingen som General Manager European Logistics Hvidovre i Dachser Denmark.

På Vinterbro

I Skandinavia er det i dag totalt åtte avdelinger. Dachser Nordic har mer enn 400 medarbeidere fordelt på Norge, Sverige og Danmark. Rundt 70 av disse arbeider på Vinterbro, utenfor Oslo. Tjenestene spenner fra stykkgods- og direkteforsendelser, sjø- og flyfrakt til kompleks kontraktlogistikk.

Dachser er et familieeid selskap med hovedkontor i Kempten i Tyskland, og er en av de ledende logistikkleverandørene i Europa. Selskapet leverer omfattende transportlogistikk, lagertjenester og kundespesifikke tjenester på tre forretningsområder: Dachser European Logistics, Dachser Food Logistics og Dachser Air & Sea Logistics.

I 2016 hadde Dachser 27.450 ansatte på 409 steder over hele verden og omsatte for nesten 5,71 milliarder euro. Logistikkleverandøren håndterte i alt 80 millioner forsendelser som til sammen veide 38,2 millioner tonn. Dachser er representert med sin egen organisasjon i 43 land.

Powered by Labrador CMS