Det danske logistikk-konsernet Leman endte med underskudd i 2020, mye grunnet et hackerangrep.
Det danske logistikk-konsernet Leman endte med underskudd i 2020, mye grunnet et hackerangrep.

Hacker-angrep kostet Leman dyrt

Et massivt dataangrep sørget for at Leman endte 2020 i minus.

Publisert

Det danske logistikkselskapet Leman presenterte nylig sin årsrapport for 2020. Den viser en stabilomsetning på 2,24 milliarder danske kroner, marginalt lavere enn 2019. Nedgangen tilskrives i stor grad covid-19-pandemien.

Dyrt angrep

Et overskudd på 23,2 millioner danske kroner i 2019 ble imidlertid til et underskudd på 13,8 millioner i 2020. Det negative resultatet tilskriver selskapet i stor grad til et hackerangrep, som kostet både tid, krefter og penger.

Lemans CEO Thomas Krøyer forteller at hackerangrepet i fjor kostet minst 30 millioner danske kroner.,
Lemans CEO Thomas Krøyer forteller at hackerangrepet i fjor kostet minst 30 millioner danske kroner.,

- Under hackerangrepet ble speditørarbeidet utført med penn og papir, så kunden ble minst mulig berørt, forteller Lemans CEO Thomas Krøyer.

Ifølge årsrapporten medførte hackerangrepet en ekstraordinær kostnad på minst 30 millioner kroner.

- Hacker-angrepet rammet oss hardt. Derfor anser vi 2020 som et finansielt tapt år. I tillegg har investeringer i forbedret datasikkerhet, økt digitalisering og implementering av et nytt globalt transportstyringssystem også påvirket resultatet. Vi er likevel fornøyd med at Leman tross alt, oppnår en stabil omsetning og at vi tross hackerangrepet var fullt ut operasjonelle før utgangen av 2020, sier Krøyer.

Utsatt vekststrategi

Leman har en ambisiøs vekststrategi, som fortsatt skal settes ut i livet tross et litt usikkert marked. I 2020 er det blant annet etablert nye avdelinger i både Norge og på Grønland.

- Våre strategiske mål er forskjøvet i tid, men er ellers uforandrede. Vi fortsetter å skape langsiktig vekst gjennom bærekraftig utvikling og gjennom å levere høykvalitetstjenester. 2021 har startet svært positivt, med gode økonomiske tall og åpning av fem nye kontorer i Kina. Derfor er vi optimistiske for 2021 og forventer et resultat som gjenspeiler tidligere år og våre vekstambisjoner, sier Krøyer.