Administrerende direktør Robin Olsen er glad for at det ikke er noen nye positive tester blant PostNord-ansatte.
Administrerende direktør Robin Olsen er glad for at det ikke er noen nye positive tester blant PostNord-ansatte.

Ingen ny smitte hos PostNord

Etter flere positive tester før jul, er 300 ansatte ved godsterminalen til PostNord på Alfaset testet denne uken.

Publisert

Før jul testet totalt 24 av de ansatte ved godsterminalen på Alfaset positivt for covid-19. I løpet mandag og tirsdag denne uken er over 300 sjåfører fra underleverandører og egne ansatte vært testet host PostNord på Alfaset, og samtlige tester har vært negative, opplyser PostNord i en pressemelding.

- Vi registrerte noen enkelttilfeller av koronasmitte i desember og bestemte derfor å hurtigteste alle egne ansatte og sjåfører fra underleverandører. De 300 testene som ble foretatt mandag og tirsdag denne uken var samtlige negative, sier administrerende direktør Robin Olsen.

Da den første runden med hurtigtester ble gjennomført frem til 22. desember, ble det gjort 24 positive tester blant terminalarbeidere på Alfaset, men ingen blant ansatte på terminalene ved Lørenskog og Langhus. Denne uken ble det åpnet en ny teststasjon utendørs på Alfaset, der sjåfører har kunnet teste seg. Ingen av disse 300 testene var positive. I alt har det vært gjennomført 870 hurtigtester siden 17. desember.

- Vi anser hurtigtesting som ett av flere viktige tiltak i bekjempelsen mot COVID-19. Vårt mål har vært å teste flest mulig. Vi fortsetter vårt proaktive arbeid og iverksetter tiltak fortløpende, som sikrer at PostNord er en trygg arbeidsplass både for ansatte og leverandører, sier Olsen.

Det er innført påbud om bruk av munnbind på terminalene, og dette vil bli fulgt opp av vektere på området. Alle aktuelle områder vaskes ned hyppig. I tillegg gjelder de regler som nasjonale og lokale myndigheter har besluttet.

Kommunikasjonsrådgiver host PostNord Haakon Nikolai Olsen, opplyser til MT at de positive testene før jul ikke førte til noen forsinkelser i den hektiske perioden før jul.

- Leveransene igjennom julen har gått fint, til tross for at flere av våre terminalansatte måtte i karantene – og ikke minst deres nærkontakter, sier han til MT.