Det er nå mulig i teste seg ut av jobbkarantene for ansatte i logistikkbransjen.
Det er nå mulig i teste seg ut av jobbkarantene for ansatte i logistikkbransjen.

Ga logistikkbransjen omikron-unntak

NHO Logistikk og Transport fryktet at nye karantenekrav kunne medføre full logistikk-stopp - og ble hørt.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen innførte forrige uke strengere koronatiltak som følge av det høye smittetrykket og spredningen av omikron-varianten. Enkelte kommuner har i tillegg innført ekstra strenge tiltak.

Det bekymret NHO Logistikk og Transport, som fryktet at terminaler og havner kunne bli stengt som følge av at folk havnet i karantene.

- Bergen vil behandle alle nye smittetilfeller som omikron-varianten. Dette vil gi betydelig økt sykefravær og vil kunne stenge ned de største logistikkterminaler og havner i Norge. Vi krever nå unntak fra karantenebestemmelsene, for å sikre forsyning av mat, vaksiner og medisiner/medisinsk utstyr til befolkningen, sa næringspolitisk direktør i NHO Logistikk og Transport, Ole A. Hagen.

Regjeringen var lydhør for innspillet og kom raskt på banen med unntaksbestemmelser.

Endringen innebærer at ansatte logistikkbransjen som kritisk samfunnsfunksjon kan teste seg ut for å gå på jobb i karanteneperioden. Forskriften trådte i kraft umiddelbart allerede fredag ettermiddag.

- Dette er meget gledelig. Bransjen har vært svært bekymret for strenge karantenereglene for omikron; nå har vi fått gjennomslag for at vi medarbeidere kan teste seg ut og gå på jobb i karanteneperioden.

Endringene gjelder karantenebestemmelsene ved mistanke om, eller bekreftet omikronsmitte. Personer som er nærkontakter til en med mistenkt omikron, og som jobber innen kritiske samfunnsfunksjoner, skal ha mulighet til å kunne teste seg for å kunne gå på jobb i karanteneperioden. Karantenen vil fortsatt være gjeldende på fritiden. Unntaket gjelder ikke nærkontakter som er i samme husstand eller tilsvarende nære den smittede

Powered by Labrador CMS