Bente Hetland, administrerende direktør i North Sea Container Line, NCL. Foto: Ada Jakobsen, NCL.
Bente Hetland, administrerende direktør i North Sea Container Line, NCL. Foto: Ada Jakobsen, NCL.

Er klare for laksetransport

NCL står klar med betydelig ledig kapasitet for å bistå laksenæringen med transport av fersk laks ut i Europa under pandemien.

Publisert

– NCL står klar til å bistå med transport av laks ut i Europa og verden. Vi har jobbet gjennom helgen med å anskaffe en betydelig mengde kjøle-containere for å øke den eksisterende flåten vår, sier administrerende direktør Bente Hetland til iLaks – og fortsetter:

– Ved etterspørsel posisjoneres disse til norske havner, hvor næringslivet trenger dem. Vi kan bistå med å forenkle logistikken ut av Norge.

Like god som en lastebil

NCL, med base i Haugesund, har ikke fraktet fersk laks før, men rederiet opplyser til iLaks, at de er sikre på at deres skips fart og kapasitet skal være en minst like god løsning som lastebil.

– Vi er sikre på at laksenæringen vil være fornøyde med resultatene, sier Martin Torkelsen, business development manager i NCL.

Dugnadsånd

– Sist uke innførte vi støttetiltak for norsk næringsliv ved å tilby alle kunder fire uker vederlagsfri lagring av tørrgods i samtlige norske havner, og vil komme med ytterligere tiltak i løpet av kommende uke for å bli med i norsk dugnad og bistå næringslivet ytterligere, fortsetter hun.

Viser fleksibilitet

– NCL sitter med 26 års erfaring med godstransport på sjø, både kjøl, frys og tørrgods og ønsker å bidra. Derfor står vi også parat til å innfase betydelig økning i kapasitet, samt legge nye destinasjoner til rutenettverket, dersom behovet for sjøtransport øker, sier Hetland til iLaks.

NCL har en flåte på fire containerskip, og tilbyr frakt i 20, 40 og 45 fots containere.