Over 70 flyselskaper har kansellert sine flyavganger til og fra Kina på grunn av koronaviruset. Det skaper utfordringer for postsendinger.
Over 70 flyselskaper har kansellert sine flyavganger til og fra Kina på grunn av koronaviruset. Det skaper utfordringer for postsendinger.

PostNord tar ikke imot post til Kina

PostNord har besluttet å ikke ta imot forsendelser til Kina fordi fraktkapasiteten er sterkt redusert. Posten i Norge tar derimot imot Kina-post, men bare oppbevarer den foreløpig.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er fra og med nå ikke mulig å levere forsendelser til Kina i PostNords nettverk. Akkurat som mange andre av verdens postvesenet er vi tvunget til å ta den beslutningen siden fraktkapasiteten til Kina akkurat nå er svært begrenset, og det gjelder PostNord i alle land, sier Maria Ibsén, presseansvarlig i PostNord, til svenske Ehandel.

Grunnen til den reduserte fraktkapasiteten er en lang rekke kansellerte flyavganger grunnet det fryktede koronaviruset.

I Norge har Posten valgt å fortsatt ta imot forsendelser til Kina, men de blir foreløpig lagret.

Foreløpig er flygninger Posten Norge benytter innstilt til og med 29. februar. Brevpost til Kina kan fortsatt innleveres som normalt. Den vil bli lagret til Posten igjen har mulighet til å transportere post til Kina.

– Dette er snakk om ganske små volumer, sier kommunikasjonsdirektør i Posten, Elisabeth Gjølme, til Moderne Transport.

«Det arbeides med å finne alternativ transport. Postselskaper over hele verden har nå jevnlig kontakt for å diskutere situasjonen og vurdere tiltak. Nåværende situasjon innebærer dessverre at avsendere i Norge ikke kan forvente at posten kommer frem til vanlig tid. Det må også tas høyde for at post fra Kina til Norge vil bruke noe lengre tid enn normalt», opplyser Posten i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS