Ica-avtalen utsettes på grunn av Rema & Coop

Ole Robert Reitan smiler nok i skjegget han ikke har.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag annonserte Coop og Rema at de vil inngå et innkjøpssamarbeid, dersom Konkurransetilsynet godkjenner den tilsvarende avtalen mellom Ica og Norgesgruppen.

Les saken: - Vi måtte svare mot Norgesgruppen og Ica

Med det ønsket Rema og Coop og sette fokus på hva det samarbeidet mellom Ica og Norgesgruppen ville få å si for konkurransen. Og det ser ut til at de har lykkes i å stikke kjepper i hjulene for konkurrentene.

Innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir nemlig en del av vurderingsgrunnlaget når Konkurransetilsynet tar stilling til om avtalen mellom Ica og Norgesgruppen er lovlig. Tilsynet orienterte Ica og Norgesgruppen om dette i et møte i dag.

Konkurransetilsynet vil ta hensyn til virkninger av denne avtalen når tilsynet tar stilling til lovligheten av samarbeidet mellom Ica og Norgesgruppen, opplyser Konkurransetilsynet på sine nettsider.

– Når vi skal vurdere lovligheten av en avtale må vi ta i betraktning forhold som har betydning for konkurransen. Avtalen mellom Coop og Rema 1000 kan påvirke konkurransesituasjonen, og det blir derfor nødvendig å se nærmere på innvirkningen av dette samarbeidet før vi tar stilling til lovligheten av avtalen mellom Ica og Norgesgruppen, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen.

Etter planen skulle Konkurransetilsynet ha konkludert i saken tidlig i januar. Nå vil dette bli endret, fordi tilsynet må se nærmere på den nye avtalen.

– Vi har orientert Ica og Norgesgruppen om at vi var i rute med hensyn til å konkludere innen den 10. januar, og vi har meddelt hvor vi står i dag, sier konkurransedirektør Christine Meyer.

– Nå må vi se nærmere på avtalen mellom Rema 1000 og Coop før vi kan konkludere. Vi har orientert Ica og Norgesgruppen om at de kan forvente en avgjørelse innen utgangen av februar, sier Meyer.

 

Powered by Labrador CMS