PostNord skal være dagligvaregiganten Coops transportør av varer i Østlands-området.
PostNord skal være dagligvaregiganten Coops transportør av varer i Østlands-området.

Coop + PostNord = sant

PostNord vant anbudskonkurransen om en treårig transportavtale med Coop til en verdi av ca. 60 millioner kroner årlig.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– I forhandlingene presenterte PostNord konkurransedyktige priser, sier transportsjef distribusjon i Coop Norge SA, Lars Gunnar Grønhella i en pressemelding.

PostNord skal være dagligvaregigantens transportør av varer i Østlands-området. Avtalen innebærer også levering av brød og bakervarer fra Coops egne Goman-bakerier på Østlandet.

Alle Coops transportavtaler ble fristilt 31. desember 2017 og avtalene ble lagt ut på anbud.

Fra 1. januar 2018 videreføres derfor tidligere avtale der PostNord har ansvaret for å frakte varer fra Coops leverandører i de respektive områdene de distribuerer varer, til lageret på Gardermoen.

– PostNord skal også sørge for å levere varer fra lageret og ut til butikkene på Østlandet, forteller Key Account Manager Kristine Martinsen i PostNord.

Gamle venner

Samarbeidet mellom PostNord og Coop er ikke av ny dato. Helt siden 1985 har Coop benyttet seg av selskapets tjenester, i mange år gjennom tidligere Harlem Transport.

PostNord hadde også i 2017 ansvaret for en vellykket varetransport for Coop inn og ut fra lageret på Gardermoen, en viktig årsak til at PostNord vant anbudet.

– PostNord har etterkommet de økte kravene. De har fulgt med i timen, sier Lars Gunnar Grønhella.

Brødkjøring

I tillegg til ansvaret for transport av ordinære dagligvarer, har Coop og PostNord inngått en avtale om økt levering av brød og bakervarer. 

– PostNord skal nå levere brød og bakervarer fra Goman-bakeriene på Rolvsøy og Hønefoss til butikker på Østlandet, forteller Kristine Martinsen.

Goman er Coops egne bakeri og representerer en kombinasjon av lokale baketradisjoner og moderne industri.

– Denne avtalen har en varighet på fem år med en verdi på ca. 30 millioner kroner årlig, forteller hun.

– Det er utrolig motiverende å være en del av kundeteamet i dette anbudet, sier Head of Solution i PostNord, Tommy Slåttum.

Powered by Labrador CMS