Continental utvider produksjonen

Continental, internasjonal dekkprodusent og underleverandør til bilindustrien, fortsetter sin verdensomspennende vekststrategi.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå varsles at neste steg i dekkdivisjonens investeringsprogram er en utvidelse av produksjonskapasiten i anlegget for lastebil- og bussdekk i Puchov (Slovakia). Produksjonen skal økes fra nåværende 2,6 millioner dekk til over tre millioner dekk årlig. I løpet av de neste årene skal Continental investere 100 millioner euro i anlegget.

Tror på snarlig vekst

- Selv om den økonomiske situasjonen i Europa er vanskelig for øyeblikket, venter vi snarlig vekst i etterspørselen av Continental-dekk for nyttekjøretøy, sier Dr. Andreas Esser, Continentals leder for forretningssektoren nyttekjøretøydekk.

- Med utviklingen av det voksende markedet i Øst-Europa, Midtøsten og Afrika, ser vi et ytterligere potensiale i årene fremover. For å imøtekomme økt etterspørsel i nær fremtid, er det behov for å utvide og optimere vårt produksjonsanlegg i EMEA ytterligere, legger han til. Nøyaktig tidsplan for trinnvis kapasitetsutvidelse, vil følge markedssituasjonen og kundeetterspørselen.

Fornyer og effektiviserer

I tillegg til en kapasitetsøkning vil Continentals største europeiske produksjonsanlegg for lastebil- og bussdekk også få en omfattende oppgradering av maskiner og infrastruktur for å sikre maksimal produksjonseffektivitet.

- Puchov blir det første anlegget som skal produsere den nye generasjonen 3 bussdekk. Deretter kommer lastebil- og anleggsdekk, ble det opplyst på et pressemøte i Østerrike nylig.

Tidligere i år har Continental også varslet en investeringer på 70 millioner euro i sitt anlegg i Mount Vernon, USA.

Med en omsetning på 32,7 milliarder euro i 2012 er Continental en av verdens ledende underleverandører til bilindustrien. Divisjonen dekk for nyttekjøretøy er en av verdens største produsenter av lastebil- og bussdekk, og tilbyr også et fullstendig produktutvalg innen spesialdekk.

Powered by Labrador CMS