Continental utvider produksjonen

Continental, internasjonal dekkprodusent og underleverandør til bilindustrien, fortsetter sin verdensomspennende vekststrategi.

Publisert Sist oppdatert

Nå varsles at neste steg i dekkdivisjonens investeringsprogram er en utvidelse av produksjonskapasiten i anlegget for lastebil- og bussdekk i Puchov (Slovakia). Produksjonen skal økes fra nåværende 2,6 millioner dekk til over tre millioner dekk årlig. I løpet av de neste årene skal Continental investere 100 millioner euro i anlegget.

Tror på snarlig vekst

- Selv om den økonomiske situasjonen i Europa er vanskelig for øyeblikket, venter vi snarlig vekst i etterspørselen av Continental-dekk for nyttekjøretøy, sier Dr. Andreas Esser, Continentals leder for forretningssektoren nyttekjøretøydekk.

- Med utviklingen av det voksende markedet i Øst-Europa, Midtøsten og Afrika, ser vi et ytterligere potensiale i årene fremover. For å imøtekomme økt etterspørsel i nær fremtid, er det behov for å utvide og optimere vårt produksjonsanlegg i EMEA ytterligere, legger han til. Nøyaktig tidsplan for trinnvis kapasitetsutvidelse, vil følge markedssituasjonen og kundeetterspørselen.

Fornyer og effektiviserer

I tillegg til en kapasitetsøkning vil Continentals største europeiske produksjonsanlegg for lastebil- og bussdekk også få en omfattende oppgradering av maskiner og infrastruktur for å sikre maksimal produksjonseffektivitet.

- Puchov blir det første anlegget som skal produsere den nye generasjonen 3 bussdekk. Deretter kommer lastebil- og anleggsdekk, ble det opplyst på et pressemøte i Østerrike nylig.

Tidligere i år har Continental også varslet en investeringer på 70 millioner euro i sitt anlegg i Mount Vernon, USA.

Med en omsetning på 32,7 milliarder euro i 2012 er Continental en av verdens ledende underleverandører til bilindustrien. Divisjonen dekk for nyttekjøretøy er en av verdens største produsenter av lastebil- og bussdekk, og tilbyr også et fullstendig produktutvalg innen spesialdekk.