Dette er en dekkplantasje

Ugresset i hagen din kan ende rundt felgene dine.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Dekkfabrikanten Continental eksperimenterer nemlig med bildekk laget av løvetann, og hevder de står på randen av et gjennombrudd i utviklingsprosjektet.

I de senere årene har Continental, sammen med Fraunhofer Instituttet i Aachen, klart å produsere høyverdig gummi fra løvetann i laboratoriet, opplyser Continental i en pressemelding.

- Vi investerer stort i dette prosjektet fordi vi er overbevist om at det vil være i stand til ytterligere forbedre vår dekkproduksjon i det lange løp. Produksjon av gummi fra løvetann er langt mindre væravhengig enn produksjon fra gummitrær, og sist, men ikke minst; løvetann kan vi plante nær sagt hvor som helst. Vi kan dyrke avlinger med løvetann nær våre produksjonssteder, og dermed spare miljøet på grunn av langt mindre logistikk, forklarer Nikolai Setzer hos Continental.

De første testdekkene med gummi laget av løvetann er planlagt testet på vanlige veier.

- Vi har bygget opp en stor kompetanse innen løvetanndyrking de siste årene, og gummien produsert fra løvetann er faktisk mer robust enn gummien fra gummitrær. Med denne teknologien tar vi et langt steg mot vår mål om å produsere dekk helt uten bruk av fossile materialer, sier Frank Larsen, teknisk sjef hos Continental Dekk Norge.

 

Powered by Labrador CMS