MOL Triumph har en oppgitt kapasitet på 21.100 TEU og tar dermed rekorden.

Verdens største klar til levering

MOL Triumph er sjøsatt, og er det første containerskipet med en kapasitet på over 20.000 TEU.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden Maersk sjøsatte sine Triple E-skip for første gang ble sjøsatt i 2013 med en kapasitet til å ta 18.350 20 fots containere (TEU) har kapasitetsrekorden sakte krøpet oppover. Nå er verdens første skip med en kapasitet på over 20.000 TEU sjøsatt.

 De siste månedene er det MSCs skip Oscar, Zoe, Oliver og Maya med en kapasitet på 19.244 TEU som har hatt rekorden.

 Forrige uke ble MOL Triumph døpt ved verftet til Samsung Heavy Industries (SHI) i Geoje. Skipet har ikke ytre mål større enn tidligere de tidligere rekordholderne, med en lengde på 400 meter og bredde på 58,8 meter. Men den oppgitte kapasiteten er på hele 20.150 TEU.

Skipet skal ha en lang rekke drivstoffbesparende teknologier om bord, og bør dermed stå godt rustet i konkurransen om containerne mellom Asia og Europa.

MOL Triump vil bli levert til Mitsui O.S.K. Line (MOL) 27. mars, etter at de siste testene er unnagjort, og er det første av fire skip i denne størrelsen MOL har bestilt.

SHI har også bestillinger på seks enda større skip fra Hong Kong-rederiet OOCL, med en kapasitet på 21.100 TEU. Det første av disse skipene skal etter planen leveres i slutten av året.

Powered by Labrador CMS