Vekst for Göteborg Havn

Men det var nedgang i importen til «Norges største havn».

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Antallet eksportcontainere som passerte Göteborg Havn har steget med fire prosent første halvår i 2013. På samme tid falt importen én prosent. Totalt økte containerhandelen med to prosent i løpet av året seks første måneder.

Rundt 30 prosent av Sveriges utenrikshandel og over 60 prosent av containertrafikken fra Sverige passer gjennom Göteborg Havn.

- Sveriges utenrikshandel har holdt seg ganske sterk i en usikker verdensøkonomi. En klar trend er at volumet i andre kvartal er bedre i de fleste kategorier sammenlignet med første kvartal, sier Magnus Kårestedt, adm. dir. i Göteborg Havn.

Totalt ble 466.000 TEU fraktet via havna fra januar til juni.

Ro-ro-trafikken gjennom havnen har sunket med tre prosent, selv om trailertrafikken har holdt seg stabil. Fallet skyldes først og fremst nedgang i papireksporten.

- Det er tøffe tider for skogbruksindustrien og det er veldig merkapart i papirtrafikken gjennom havna, sier Kårestedt.

I første halvår ble 76.000 biler lastet eller losset i havna, noe som er et fall på hele 18 prosent. Årsaken er først og fremst lavere eksport av Volvo-biler til nøkkelmarkedene Europa og USA.

Det har også vært en liten nedgang i importen av råolje gjennom havna, fra 10,7 millioner tonn første halvår i fjor, til 10,3 millioner tonn i år.

Powered by Labrador CMS