Trond Tønjum, salgs og markedsdirektør i Color Line Cargo presenterte det nye konseptet på Color Lines stand under Transport & Logistikk 2019 forrige uke.

Color-toget går

I oktober starter Color Lines egen togrute mellom Verona og Kiel, som gjør det mulig å sende gods langt sør i Europa uten bruk av sjåfør.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden Color Lines godsferge Color Carrier startet sin rute mellom Oslo og Kiel, har Color Line jobbet for å få på plass en intermodal løsning for forsendelse av semitrailere og containere med tog videre nedover Kontinentet.

Den 10. oktober går etter planen den første dedikerte Color Line-togavgangen fra Verona. Toget går fra Verona klokken 21 på kvelden, og godset vil være framme i Oslo søndag ettermiddag klokken 16.

Foreløpig ser markedet ut til å ta godt imot det nye tilbudet.

- Vi er allerede nesten i mål med å fylle høstens avganger. Vi har fått kunder med på laget som forplikter seg, og toget er allerede 2/3 fullt hver uke, sier Trond Tønjum, salgs- og markedsdirektør i Color Line Cargo til MT.

Lavere pris og utslipp

Color Lines samarbeidspartner Kombiverkehr har rundt 170 godsavganger ukentlig i Europa.

Avgangen fra Verona er som nevnt et dedikert Color Line-tog og kjøres i samarbeid med togoperatøren Kombiverkehr mellom Verona og Kiel. Color Line kan også tilby sine kunder plass på avganger med Kombiverkehr-tog til Nurnberg, Køln, Duisburg, Ludwigshafen, München og Wien. Transittiden til disse lokasjonene vil være rundt 45 timer fra Oslo.

- Vi mener dette skal være veldig gunstig for kunden. Sammenlignet med veitransport er prisen 40 prosent lavere, samtidig som CO2-avtrykket er redusert med 50 prosent, sier Tønjum.

Color Carrier går tur retur Oslo-Kiel tre ganger i uken. Nå får godset en smart vei videre sydover i Europa via tog fra Kiel.

Det er også en stor fordel å kunne få sendt godset så langt syd i Europa som mulig før det er behov for en sjåfør, med tanke på den sjåførmangelen som finnes i Europa.

30 vogner

Toget fra Verona har en kapasitet på 30 vogner, og korresponderer med avgangene til Color Carrier fra Kiel til Oslo. Toget kjører selvsagt også motsatt vei, da med avgang med skip fra Oslo fredag klokken 19 og ankomst Verona tidlig tirsdag morgen.

I Kiel ligger jernbanesporene tette ved Norwegenkai der Color Lines skip legger til, noe som legger til rette for effektiv overføring av godset fra skip til tog og motsatt.

Gods som går med Color Lines cruiseferger Color Cargo og Color Magic, kan selvsagt også benytte seg av togtilbudet. 

Powered by Labrador CMS