ColliCare setter opp sin tredje ukentlige togavgang mellom Italia og Skandinavia. Her losses et tog på terminalen i Falköping.

ColliCare lanserer sitt tredje tog

I februar vil ColliCare doble kapasiteten for godstransport med tog mellom Sverige og Italia.

Publisert

I 2017 sendte ColliCare sitt første godstog fra Parma i Italia til Rolvsøy i Norge. Det ble en suksess, og senere ble en rute fra Cremona i Italia til Falköping i Sverige satt i drift. 

ColliCares togruter

  • Rute 1 - avgang fra Parma, Italia lørdag, og ankomst Rolvsøy i Norge mandag morgen.
  • Rute 2 - avgang fra Falköping, Sverige tirsdag morgen, med ankomst i Cremona, Italia, på torsdag. Retur lørdag med ankomst Falköping på mandag. 
  • Rute 3 - avgang fra Cremona, Italia, på onsdag morgen, med ankomst i Falköping natt til fredag. Retur fredag med ankomst Cremona på søndag morgen

Nå i februar lanseres en tredje avgang, også den fra Cremona til Falköping, opplyser ColliCare.

Vognene er konvensjonelle og kan frakte tunge og lette paller, samt de fleste andre typer last. Transittiden er 48 timer begge veier. I konkurranse med veitransport er transittiden en tydelig fordel ved bruk av jernbanetransport.

ColliCare satser betydelig i utviklingen av jernbanetjenester med mål om å tilby flere alternativer og mer miljøvennlige løsninger ved å flytte gods fra vei til bane. 

– Vi velger å investere i dette nå for å kunne tilby en høyfrekvent transportløsning mellom Skandinavia og Italia, med den beste prisen og kortest mulig leveringstid. Vår tjeneste er også den mest miljøvennlige og effektive måten å transportere gods på. Det er strategisk viktig for oss å ha et miljøfokus, og tog nummer tre er et skritt i riktig retning, sier Per Zachrisson, Chief Development Officer of Rail hos ColliCare Logistics.

Jula er blant kundene som har benyttet seg av togtilbudet.

– Gjennom årene har ColliCare vist stor fleksibilitet og tilpasningsevne som passer Julas kontinuerlige utvikling av forsyningskjeden til våre butikker. Denne nye investeringen i en jernbaneløsning mellom Italia og Sverige styrker ytterligere vårt langvarige partnerskap med fokus på mer bærekraftige transportløsninger, sier Pietro Montebovi, fraktansvarlig i Jula Logistics.

ColliCare har forpliktet seg til å følge Parisavtalen og å treffe nødvendige tiltak for å nå målet om 1,5 grader. Togsatsingen er ett av disse tiltakene. 

Terminalen i Falköping som ColliCare bruker til sine tog.
Powered by Labrador CMS