Logistikkgründeren Jarle Dahle går nye veier.
Logistikkgründeren Jarle Dahle går nye veier.

Gir fraktkjøpere ny kraft

Jarle Dahle har etablert Collaborating Network Logistics.

Publisert

Med det ny-stiftede Oslo-selskapet skal den garvede logistikeren Dahle gi fraktkjøpere ny kraft og dimensjon. Resultatene skal komme via sterk fokus på samhandling.

Ifølge Dahle skal Collaborating Network Logistics bistå vareeiere i transportkjøp, basert på nettverksbasert verdiskapning.

Sammen er vi sterke

- Vi har en annerledes tilnærming for små, mindre og mellomstore fraktkjøpere. Den eneste måten å redusere egne kostnader på er å finne andre å dele kostnaden med. Vi vet at koordinert strategisk kommersiell samhandling gir stor kjøpekraft og forhandlingsstyrke, bedre betingelser, vilkår og økt konkurransekraft for den enkelte fraktkjøper, skriver Dahle på sin LinkedIn-side.

Dette er også noe av begrunnelsen for hvorfor han har etablert en uavhengig og nøytral plattform, hvor både tilbydere og kjøpere av transporttjenester selv kan bygge og tilføre verdi inn i plattformen, og for å få ut sine egne gevinster, løsninger og besparelser.

- Vi bistår bedrifter med å optimalisere relasjoner, avtaler, drift, organisering og kostnader i virksomhetens ulike verdi- og forsyningskjeder, sier Dahle som fremhever at han jobber på vegne av kundene og tett med kundens avtalepartnere og organisasjon for å skape en mer effektiv, lønnsom og tryggere hverdag.

- Vi trekker leverandørene dypere inn i bedriftenes verdikjede for sammen å skape muligheter for at begge parter kan skinne i en utviklende og verdifull relasjon, sier logistikkrådgiveren.

Innsikt gir utsikt

Ifølge Dahle må bedriften løftes ut av egen isolert hverdag og samhandle på en ny måte, for å styrke virksomheten og sikre varige forbedringer.

- Vi vet at omfang, samhandling og samarbeide på tvers av bransjer, kunder, markeder, produkter og størrelse skaper nye muligheter og bidrar til bedre løsninger og lønnsomhet for den enkelte, sier Jarle Dahle.

Gründeren Dahle har solid bransjeerfaring som blant annet logistikkrådgiver i Norwegian Logistics AS gjennom de siste åtte år. Han sto også bak selskapene Green Profit og Nordic Wave, og som Dahle drev i perioden 2006 til 2010.