Roadfeeders er solgt til en av Norges største eksportører av laks og ørret, Coast Seafood.
Roadfeeders er solgt til en av Norges største eksportører av laks og ørret, Coast Seafood.

Coast Seafood overtar Roadfeeders

Roadfeeders har fått nye eiere i Coast Seafood, en av Norges største eksportører av laks og ørret.

Publisert

Som kjent så er et av de største frakthåndteringselskapene på Oslo Lufthavn Gardermoen sett seg nødt til å begjære oppbud denne uken.

- Hvis ikke vi hadde fått denne avtalen på plass i løpet av natten, hadde store deler av lakseeksporten stoppet opp.

Det bekrefter bostyrer, advokat Jon Erling Skjørshammer i SANDS, overfor Hegnar.no.

Avtalen kom i stand etter at det siden onsdag har blitt jobbet med ulike interessenter som har ønsket å overta virksomheten, forteller han. 

- Dette er veldig viktig. Hvis ikke vi hadde fått denne avtalen på plass i løpet av natten, hadde store deler av lakseeksporten stoppet opp, sier Skjørshammer.

Prisen er foreløpig ukjent.

Storbedrift

Milliardbedrift Coast Seafood er en stor fiskeeksportør med base på Måløy som hvert år eksporterer rundt 90.0000 tonn sjømat til 65 markeder.

Omsetningen i 2017 var på 4,3 milliarder kroner.

Selskapet ble grunnlagt på midten av 90-tallet av Sverre Søraa og Martin Øvrebø, henholdsvis konsernsjef og visekonsernsjef.

Med oppkjøpet av Roadfeeders får selskapet tilgang til splitter nye "state of the art" terminalfasiliteter på Gardermoen.

På kundelisten til Roadfeeders er over 80 selskaper. Blant de viktigste er Norwegian, Thai Airways og Singapore Airlines.

Europas mest moderne

For bare halvannet år siden skrev Mtlogistikk om det over 20 år gamle velrenommerte speditør- og flyfraktselskapet Roadfeeders som tok steget inn i den mest moderne og effektive cargoterminalen i Europa.

- Men viktigst av alt er at terminalen er etablert på flyplassen med direkte tilgang til sikker sone. En ny og spennende epoke i selskapets historie er skrevet, fortalte daglig leder Lene Mellum.

Foruten kontorer huser den 8500 m2 store terminalen kjølelager, tørrlager, spesialrom for flyfrakt som verdirom og fryserom.

Synergieffekter

Det konkursrammede selskapet har håndtert flyfrakt for over 80 flyselskap ved Norges hovedflyplass. Selskaper som Norwegian, Cargolux, KLM, Air France, British Airways, CAL Cargo, Finnair og Singapore Airlines er noen av Roadfeeders viktigste kunder.

Selskapet tilbyr tjenester på flyfrakthåndtering, Ground Handling for cargofly, samt truckingtjenester både nasjonalt og internasjonalt.