Verdiene for drivstofforbruk og CO2-utslipp som angis i den nye erklæringen, beregnes ved hjelp av en EU-sertifisert, standardisert simuleringsprosess som tar hensyn til en rekke faktorer.

Oppgir drivstofforbruk og CO2-utslipp

Volvo Trucks ligger i forkant av lovene som gjelder fra 1. januar 2019.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Snart blir det lettere for europeiske lastebilkjøpere å sammenligne drivstoff- og miljøpåvirkning for ulike merker og modeller. Volvo Trucks innfører allerede nå erklæringen om drivstofforbruk og CO2-utslipp, som blir et lovkrav for nye lastebiler i EU fra 1. januar 2019.

- Vi ser ingen grunn til å vente på lovgivningen og ønsker å gi kundene våre muligheten til å bruke oppgitte tall og nivåer  som veiledning allerede nå. Erklæringen vil også gjøre det lettere for transportkjøpere å kontrollere og sammenligne CO2-utslipp fra nye kjøretøy hos ulike transportleverandører, noe som kan gjøre det lettere å velge transportør, sier Lars Mårtensson, direktør for miljø og innovasjon i Volvo Trucks.

Basert på spesifikasjonene

Tittel

Fra og med juni 2018 introduserer Volvo Trucks en erklæring for nye lastebiler som angir drivstofforbruk og CO2-utslipp. Erklæringen, som blir et lovkrav i EU fra 1. januar 2019, er et av tiltakene EU har vedtatt for å redusere klimapåvirkningen fra tungtrafikk. I 2020 innføres nye bestemmelser om overvåking og rapportering av drivstofforbruk og CO2-utslipp. I 2025 innføres også utslippsgrenser for CO2.

Verdiene som oppgis i erklæringen, utarbeides individuelt for hvert kjøretøy og er basert på fabrikkspesifikasjoner og bruksområde.

Til grunn for de deklarerte verdiene brukes en EU-sertifisert, standardisert prosess for simulering av kjøremønstre.

I et gjennomsnittlig europeisk transportselskap står drivstoffet for rundt en tredjedel av kostnadene.

Siden begynnelsen av 1990-tallet har Volvo Trucks lykkes med å redusere drivstofforbruket for nyproduserte lastebiler med en femtedel. Sammenligningen refererer til en Volvo F12 fra 1991 og en Volvo FH16 fra 2016.

Alle som vurderer å kjøpe en ny Volvo-lastebil, kan fra og med juni 2018 be forhandleren om en foreløpig deklarasjon som viser drivstofforbruk og CO2-utslipp. Opplysningene er basert på hver lastebils unike spesifikasjoner og standardiserte kjøremønstre for forskjellige bruksområder. Den endelige erklæringen leveres sammen med lastebilen.

- Erklæringen er et supplement til våre forhandleres spesialistkunnskap og erfaring. Med utgangspunkt i hver enkelt kundes behov vil deres eksperter komme med en helhetlig løsning, som kan omfatte alt fra drivstoffoptimerte kjøretøy til transportinformasjonssystemer og føreropplæring i økonomisk kjøring, sier Mårtensson.

Helhetlig tilnærming

Under navnet Fuel Advice, har Volvo Trucks samlet ulike tjenester som skal hjelpe kundene med å redusere drivstofforbruket og klimapåvirkningen.

Dette inkluderer blant annet en personlig drivstoffrådgiver som kontinuerlig overvåker og følger opp kjøreatferd, analyseverktøy som gjør det mulig å identifisere og oppnå varige besparelser, og aktuell forskning på ulike drivstoffbesparende tiltak.

En slik helhetlig tilnærming til drivstofforbruket har i mange tilfeller vist seg å gi besparerelser på opptil fem prosent, opplyser Volvo Trucks i en melding.

Powered by Labrador CMS