Coops sentrallager bygges ut til rundt 85.000 kvadratmeter, og får nå nye eiere.
Coops sentrallager bygges ut til rundt 85.000 kvadratmeter, og får nå nye eiere.

Kjøper Coops gigantlager for tre milliarder

NREP Logicenters har kjøpt Coops sentrallager CLog på Gardermoen. Prisen er rekordhøy for en norsk logistikkeiendom.

Publisert Sist oppdatert

Coops sentrallager CLog på Gardermoen er blant Europas mest moderne og automatiserte. Nå selges eiendommen til NREP Logicenters for rundt tre milliarder kroner. Det er Møller Eiendom (60 prosent) og Stokke Industri (40 prosent) som selger eiendommen.

Coop sentrallager CLog er høyautomatisert og et av Europas mest moderne.
Coop sentrallager CLog er høyautomatisert og et av Europas mest moderne.

– Dette er en langsiktig investering for oss, sier Jens Petter Hagen, partner og daglig leder NREPs norgeskontor, ifølge Estatenyheter.no.

Coops leieavtale i det 85.000 m² store bygget går over 20 år.

– Logistikk er en av våre kjernevirksomheter, og vi er blant de største eierne og utviklerne av logistikkeiendommer i Norden, sier leder for NREP Norge, Jens Petter Hagen, til E24. Hagen bekrefter at salgssummen er på rundt tre milliarder kroner, og at dette er rekordpris for en logistikkeiendom i det norske markedet.

Toppsjefen i NREP Logicenters i Norden, Matthias Kettelhoit, har tidligere sagt til Moderne Transport at selskapet har ambisiøse planer i Norge.

– Vår plan er å vokse skikkelig i Norge, og vi ønsker å ha en tilvekst på et visst antall anlegg i årlig, sa han til MT i sommer.

– I Norge har vi vært litt på etterskudd av NREP-familien i resten av Norden, så vi prøver å ta igjen de andre. Dette er et stort steg i den retningen, sier Jens Petter Hagen nå.

Logicenters har far før utviklet og bygget Prime Cargos nye lager på 44.000 m² i Vestby, og det er på nabotomten det nå skal bygges et 12.000 m² stort nybygg. Deler av dette bygget skal leies ut til BH Nordic, som står bak Barnas Hus. Eiendommen skal etter planen være ferdig tidlig neste år.

CLog er nylig utvidet fra 52.000 kvadratmeter til rundt 85.000 kvadratmeter. De nye delene skal være fullt operative neste år.

Se video som viser litt av automasjonen man finner inne i CLog: